Bistriţence la întâlnirea de 60 de ani de la absolvirea Şcolii Pedagogice
-
View the full image
În rândul de jos, în centrul imaginii, cu gulerul alb Elena-Maria Pop, iar prima din acelaşi rând colega şi concitadina, Maria Tiniş
Fiecare dintre noi păstrăm pentru totdeauna în inimi pe lângă imaginile celor ce ne-au dat viaţă şi chipurile celei sau a celui de la care am deprins cum se ţine condeiul, răsplaiul sau ceruza în mână, care ne-a învăţat să desluşim slovele şi să pătrundem în lumea tainică şi atât de folositoare a cărţilor. De aceea, am avut o tresărire justificată, atunci când am aflat despre participarea venerabilelor şi distinselor noastre concitadine, doamnele Elena-Maria Popşi Maria Tiniş, două dintre redutabilele cadre didactice bistriţene cu o activitate deosebit de prodigioasă în plan formativ-educativ, ce a însumat în cazul fiecăreia aproape patru decenii, la întâlnirea emoţionantă a promoţiei 1953 a Şcoli Pedagogice de Fete şi Băieţi de la Gherla, care a numărat 150 absolvente şi absolvenţi. O adevărată forţă de emancipare culturală şi naţională a neamului nostru românesc !. Evenimentul mi-a reamintit cuvintele măgulitoare, care mi-a fost dat să le aud nu odată la adresa activităţii dumnealor profesionale, liniştea confortabilă conferită de faptul că fiii sau fiicele noastre cât timp s-au aflat sub îndrumarea dumnealorau fost trataţi cu omenia, bunătatea, corectitudinea, obiectivitatea şi exigenţa caracteristice dumnealor şi îndrumaţi cu o deosebită grijă, atenţie, migală, perseverenţă şi profesionalism pe drumul sinuosal formării şi devenirii lor profesionale. La Bistriţa şi pretutindeni unde au muncit au dovedit că în domeniul formării şi educării tinerei generaţii, printr-o activitate desfăşurată cu profesionalism, pasiune şi dăruire se pot obţine performanţe şi împliniri de excepţie. D-na Maria Tiniş a fost vreme de 5 ani directoare a Şcolii Generale nr.2 Bistriţa şi 24 ani învăţătoare a şase serii de elevi din clasele I-IV la Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu“ Bistriţa, iar colega dumneaei a predat în instituţii de învăţământ de la Şieu-Cristur, Sigmir şi Bistriţa. Rezultalele muncii dumnealor şi-au găsit concretizare prin sutele de foşti elevi ajunşi cadre didactice universitare la mari şi prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară şi străinătate, specialişti cu înaltă calificare în domenii de vârf ale cunoaşterii umane şi nu numai. Pentru strădaniile şi eforturile dumnealor,autorul acestor rânduri,căruia cu siguranţă i se alătură alţi numeroşi părinţi ai zecilor de generaţii pe care le-au pregătit pentru a-şi exprima întreaga noastră gratitudine. Regretul dumnealor e că trecerea anilor a făcut şi face ca rândurile promoţiei să se restrângă continuu. În buna tradiţie instituită de câţiva ani încoace au dovedit şi cu acest prilej că nu şi-au uitat şi nu-şi uită foştii colegi şi profesori, iar în memoria lor, întâlnirea a inclus oficierea unui Tedeum de pomenire, urmat de depuneri de coroane şi jerbe de flori la mormintele celor dispăruţi. Pentru ceea ce au făcut pentru urbe şi familiile noastre le felicităm pe cele două cadre didactice bistriţence şi le dorim ca Dumnezeu să le dea sănătate şi ani mulţi.
Citiţi şi:
- O conferinţă de bilanţ – Acasă în Europa
- Spune NU DESFIINȚĂRII specializării ÎNVĂȚĂTOR de la liceele și colegiile pedagogice!
- Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a primit vizita delegaţiei Camerei de Industrie Ankara
- Doamnele antreprenor din judeţ, invitate la un prânz de lucru
- Întâlnire omagială
Comentarii
Tiniş Maria, pile, cunoştinţe, relaţii, deci corupţie, îndoctrinare şi manipulare comunistoidă plus cireaşa de pe tort aplica metode de reeducare de la Piteşti. O mizerie de educator (şi o mizerie de om, de fapt...)
Adaugă comentariu nou