Boc s-a răzgândit: „Ajutoarele pentru căldură să revină la nivelul de anul trecut”

După ce a tăiat drastic valoarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor, Guvernul demis s-a răzgândit. În prag de alegeri, Executivul vrea ca ajutoarele pentru căldură acordate populaţiei să revină la nivelul de anul trecut. Guvernul demis a cerut ieri, Parlamentului, printr-o scrisoare, să dezbată în procedură de urgenţă ordonanţa prin care a fost limitat numărul beneficiarilor de ajutoare pentru încălzire. Un amendament la actul normativ ar urma să păstreze nivelul de anul trecut al compensaţiilor la factura pentru energia termică livrată populaţiei, astfel încât de ajutoare să beneficieze şi familiile care au venituri mai mari de 425 de lei pe membru. Anunţul a fost făcut, sâmbătă de premierul demis Emil Boc, la videoconferinţa cu prefecţii.

Ordonanţa, adoptată de Executiv în urmă cu o săptămână, stabileşte că ajutoarele de căldură vor fi acordate doar familiilor unde venitul pe membru este mai mic de 425 de lei. Valoarea acestora urma să fie compensată de stat în proporţie de 90% dacă venitul net lunar pe membru de familie este mai mic de 155 de lei.

Pentru sezonul rece 2008 - 2009, venitul maxim pe membru de familie până la care se subvenţiona factura la încălzire a fost de 615 lei.

Emil Boc şi-a justificat demersul, prin faptul că Executivul ar fi găsit o resursă financiară de aproximativ 1,4 milioane de euro. Aceasta s-ar adăuga la cele 173 de milioane de euro alocate deja pentru subvenţionarea facturilor.

Peste şase milioane de români cu venituri mici beneficiază de ajutoare pentru încălzire de la primării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5