AJUTORUL PENTRU ÎNCĂLZIREA LOCUINŢEI
-
View the full image
foto
După ce prin Ordonanţa nr. 106/7 oct. Guvernul a redus plafonul maxim de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei de la 615 lei venit net/membru de familie la 425 lei, premierul interimar Boc propune Parlamentului o modificare de majorare a plafonului la nivelul anului precedent. Aceasta întrucât în poziţia de “interimar” Guvernul nu mai poate emite o altă ordonanţă prin care ajutoarele să revină la ce a fost. Premierul a făcut cunoscut şi sursa de finanţare, din fondul de rezervă, care poate acoperi suplimentarea cheltuielilor pe luna noiembrie ce se plătesc, prin urmare, din bugetul pe 2009.
Temperaturile scăzute “înteţesc” solicitările de ajutoare pentru încălzirea locuinţei. La Direcţia Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistriţa au fost înregistrate, până în 20 octombrie, un număr de 3.900 de cereri, de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei – ne spune directorul Iacob Dragoş.
În baza reglementărilor în vigoare, locuitorii municipiului beneficiază de: ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze sau, după caz, pentru încălzirea locuinţei cu lemne. Perioada pentru care se acordă ajutorul este de la 1 noiembrie 2009 până la 31 martie 2010.
Acte necesare
Pentru încălzirea cu gaze: cerere şi declaraţia pe proprie răspundere; factura de la furnizorul de gaz.
Pentru încălzirea cu lemne: cerere şi declaraţia pe propria răspundere; copii ale actelor de identitate; adeverinţă de salariu; cupoane pensie; şomaj; alocaţii; declaraţie notarială pentru cei care nu pot dovedi în alt mod veniturile.
Nivelul compensaţiilor – conform reglementărilor, până la această dată -, pentru familiile care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale cuantumul este cuprins între 262 şi 62 lei, iar pentru cei care folosesc pentru încălzirea locuinţei lemne, între 54 lei şi 30 lei.
Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este, după caz: proprietarul locuinţei sau titularul contractului de închiriere (chiriaşul). Directorul Iacob Dragoş menţionează că termenul de ridicare şi de depunere a cererilor este data de 30 octombrie 2009, cu precizarea că se pot depune cererile pe tot parcursul perioadei de acordare a ajutorului de încălzire, şi solicitanţii îndreptăţiţi beneficiază de ajutor începând cu luna în care a depus cererea. Pentru luna martie, ultima lună de sezon pentru care se acordă subvenţii, cererea se depune până cel târziu în 10 martie. Programul de lucru al Direcţiei Municipale de Servicii Sociale (str. Dornei nr. 12) este: luni-joi de la ora 8,30 la 16,00; vineri de la ora 8,30 la 13,00.
Adaugă comentariu nou