Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud implementează proiectul Dante

*Monica Mureşan, manager de proiect: Inovativitatea acestui proiect constă în faptul că sunt utilizate cele mai moderne instrumente de comunicare

Proiectul „Dante - Direcţii şi reţele active pentru cetăţenia europeană în educaţie şi formare profesională vocaţională” a debutat la 1 august 2013 , Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud fiind partener în acest proiect. Proiectul, cu o durată de doi ani, se bucură de finanţare separată în fiecare ţară şi pentru fiecare partener.


,,Proiectul nostru este finanţat prin programul Leonardo da Vinci, parteneriate. Este un proiect micuţ, am putea spune, un proiect care este finanţat în fiecare din statele membre care au parteneri în cadrul proiectului, iar în România sun doi parteneri: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud şi Universitatea politehnică din Bucureşti, fiecare având un buget propriu de 14.000 euro. Nu este un proiect major, nu este un proiect cu buget mare, dar este un proiect care funcţionează în sensul unor laboratoare de cercetare, pentru că sunt foarte mulţi parteneri care vin în cadrul proiectului cu competenţele proprii, cu cunoştinţele proprii şi prin procesul de împărtăşire care se întâmplă în cadrul proiectului, întotdeauna, rezultă cunoştinţe noi şi dezvoltare a organizaţiilor care participă”, a declarat managerul de proiect Monica Mureşan, în cadrul unei conferinţe de presă.


Parteneriatul proiectului este format din opt organizaţii: Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud - coordonator, Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Slovenia; Lawton School S.L., Spania; IONET, Grecia; Universitatea Politehnică Bucureşti; Alytaus Kolegija, Lituania; Faculty of Economics, VSB - Technical University, Ostrava – Cehia; si Coop. Soc. Città Viva – Italia. Ţinta proiectului este promovarea cetăţeniei active şi participative urmare dezvoltării competenţelor digitale, sociale şi civice, prin schimbul de bune practici şi printr-un acces sporit la resursele educaţionale deschise.


,,Proiectul contribuie la susţinerea şi dezvoltarea unor conţinuturi, servicii, metode pedagogice şi practici de învăţare pe tot parcursul vieţii, inovative, prin implicarea activă a celor 8 organizaţii din ţările partenere utilizând, într-un mod creativ tehnologiile de informare şi comunicare moderne. Rezultatele aşteptate sunt: realizarea unei analize a nevoilor cu privire la utilizarea beneficiilor reţelelor sociale pentru formare şi învăţare; 5 studii de caz/exemple de bune practici; un ghid de cunoştinţe, abilităţi şi atitudini pentru cetăţenia activă şi participativă; un ghid de bune practici conţinând competenţe cheie în domeniul cetăţeniei; un ghid privind formarea formatorilor pe instrumente TIC utile transmiterii cunoştinţelor privind cetăţenia activă şi participativă; 16 seminarii, 16 focus grupuri 2 webinare, şi pagina web pentru diseminarea informaţiilor”, a precizat Monica Mureşan, managerul proiectului.


Totodată, partenerii au decis, în prima întâlnire să utilizeze un mediu creativ de comunicare bazat pe aplicaţia Google+, mediu ce va fi testat în perioada imediat următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5