Camionul lui Alin Uhlman – Ușeriu, întâmpinat cu colinde, cu urări și cu emoții

Prof. Rus Augustin, Școala Gimnazială Budești

O latură a ființei umane include plăcerea de a oferi dar și de a primi un cadou la diferite ocazii ce apar în viața fiecăruia dintre noi. Perioada sărbătorilor de iarnă ne dă posibilitatea de a oferi celor dragi diferite cadouri, numai că pentru a realiza acest lucru ai nevoie de ceva resurse și atunci când ele lipsesc se simte parcă un gol. Oameni cu posibilități materiale mai bune, cu o educație corespunzătoare, caută să umple acest gol, să aducă bucurie și zâmbet pe chipul acelor semeni care nu sunt obișnuiți să primească ori să ofere un cadou celor dragi. Așa au gândit probabil și membrii Asociației Tășuleasa Social care îndrumați de președintele ei, domnul Alin Uhlman – Ușeriu au reușit să stabilească legături cu mai multe organizații similare din Germania, în special cu Die Johanniter, cu ajutorul cărora, de 12 ani,în perioada cuprinsă între Crăciun și Anul Nou sosesc în județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj și Mureș tiruri încărcate cu pachete în valoare de peste 20 de euro fiecare, pachete ce sunt distribuite preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și gimnazial. Este o acțiune vastă deoarece nu este deloc ușor să formezi peste 20.000 de pachete ce conțin dulciuri, rechizite,jucării,alimente neperisabile,obiecte de igienă personală etc. să le transporți apoi la peste 1000 de km și să le distribui în aceeași zi în aproximativ 300 de localități. Datorită implicării a sute de voluntari, atât din Germania cât și din România sau chiar alte țari, acțiunea aceasta simbolic denumită Camionul de Crăciun a fost din an în an tot mai reușită.
Printre beneficiarii cadourilor aduse de Camionul de Crăciun s-au aflat de mai mulți ani preșcolarii și elevii din satele Budești, Budești-Fânațe, Țagu și Țăgșor. Pe 28 dec. 2014 când au sosit pachetele, oaspeții au fost întâmpinați cu colinde tradiționale, cu urări și cu emoții. Datorită implicării voluntarilor, a cadrelor didactice, a autorităților județene și locale, distribuirea cadourilor s-a făcut fără incidente. Elevii și părinții lor au înțeles mesajele transmise cu ocazia primirii pachetului, acela de a planta pe 28 martie 2015 când este decretată Ziua Arborelui, cel puțin un copac și de a ceda o parte din conținutul pachetului și altor membrii din familie sau altor cunoscuți ori prieteni.
Mulțumim celor care au adus bucurie și zâmbete în familiile ce au primit pachete, îi asigurăm pe voluntarii din Asociația Tășuleasa că o să plantăm alături de pădurea Transilvania ce se întinde pe 10 ha și la care ei au contribuit din plin,o altă pădure, mai mică, la care ne gândim să-i punem numele Tășuleasa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5