Cât de des ar trebui să mergi la un consult optometric?
Controlul la ochi trebuie realizat periodic, chiar dacă nu ai simptome precum vederea încețoșată sau oboseală oculară. În acest fel, pot fi descoperite din timp anumite afecțiuni. Iată cât de des este indicat să te programezi la un consult optometric și cum poate decurge acesta.
Când trebuie să mergi la un consult optometric?
Dacă nu ai nicio afecțiune oculară și nu te confrunți cu simptome asociate bolilor de ochi, optometriștii recomandă să îți verifici acuitatea vizuală o dată la câțiva ani. Programează-te gratuit în optica Brăila și asigură-te că vederea ta este sănătoasă!
Descoperă, în cele ce urmează, cât de des trebuie să mergi la un consult optometric, în funcție de situație.
Dacă porți ochelari de vedere
În cazul în care porți ochelari de vedere și dioptriile tale nu s-au stabilizat, trebuie să refaci consultul optometric după 6 sau 12 luni, în funcție de indicațiile specialistului. Dacă dioptriile tale sunt constante și vezi perfect, este recomandat să mergi din nou la control cel târziu după 2 ani și să schimbi lentilele de vedere, deoarece suprafața acestora se zgârie și tratamentele aplicate își pierd din eficiență de-a lungul timpului.
După vârsta de 60-65 de ani
Persoanele în vârstă sau cu boli care pot afecta vederea ar trebui să meargă la un control optometric în fiecare an sau mai des. Astfel, pot fi descoperite din timp probleme ale ochilor comune persoanelor de peste 60-65 de ani.
Când observi semne și simptome oculare
Dacă începi să vezi în ceață sau dublu, lăcrimezi abundent, te ustură ochii, ai dureri oculare, roșeață sau alte simptome asemănătoare, programează-te la un consult optometric în cel mai scurt timp.
Cum decurge un consult optometric?
Un consult optometric este oferit gratuit de unele optici, iar tot procesul este de scurtă durată și prietenos. Dacă nu ai mai fost la un astfel de control, nu trebuie să îți faci griji. Îți explicăm, pe scurt, ce presupune.
Discuția cu specialistul
Primul pas este anamneza, adică discuția liberă cu optometristul. Veți vorbi despre motivul programării, eventualele semne și simptome pe care le-ai observat, curiozitățile tale, dacă ai sau ai avut probleme de vedere, soluțiile sau tratamentele pe care le-ai urmat ș.a.
Examinarea
În opticile de top se folosesc aparate performante, așa cum este Dioptronul. Cu ajutorul acestuia, specialistul determină dioptriile ochilor tăi, în mod automat, rapid și cu precizie. Ulterior, testarea acuității vizuale poate avea loc cu un set de lentile și un panou pe care se proiectează litere și cifre.
Tratamente și soluții de corectare a vederii
Dacă în timpul controlului sunt descoperite anumite afecțiuni oculare comune, optometristul va propune un tratament sau o soluție de corectare a viciilor de refracție. În cazul în care sunt necesare investigații amănunțite, acesta îți va recomanda un consult oftalmologic sau de alt fel.
Nu neglija sănătatea ochilor tăi și programează-te periodic la consulturi optometrice. Ține cont de recomandările din acest articol și respectă indicațiile specialistului referitoare la reexaminare.
Sursă foto: shutterstock.com
Fotografia poate fi descărcată de aici. (nu se publică)
Adaugă comentariu nou