Cât timp durează efectuarea unui control pentru ochelari?

Persoanele care trebuie să ajungă în diferite cabinete oftalmologice în vederea unui control oftalmologic complet, cu siguranță se întreabă cât timp durează un astfel de control, dar și ceea ce presupune acesta, în cazul în care până în clipa de față nu au mai avut parte de un asemenea control.

În rândurile care urmează vom discuta despre acest subiect, și veți avea posibilitatea de a afla cât durează controlul oftalmologic într-o clinică oftalmologie, dar și care sunt etapele unui astfel de control.

Așadar, durata unui control oftalmologic complet într-o clinică de oftalmologie este de regulă cuprinsă între 15 și 30 de minute, însă există situații în care controlul poate dura mai mult timp, în cazul în care medicul oftalmolog consideră că este necesar să fie efectuate teste suplimentare.

În cadrul controalelor oftalmologice medicii specialiști verifică starea de sănătate a ochilor pacienților, iar astfel pot determina dacă aceștia se confruntă cu afecțiuni oculare sau cu vicii de refracție.

Etapele controlului oftalmologic

Există mai multe etape în cadrul unui astfel de control, iar primul pas care este cunoscut și sub denumirea de anamneza, constă într-o discuție purtată între pacient și medic, pentru că medicul să afle care este scopul acestui control. Poate fi vorba despre un consult de rutină, sau se poate datora unor probleme cu vederea.

Medicul oftalmolog va întreba cu siguranță pacientul dacă are anumite simptome, când au apărut acestea, cum s-au manifestat (lent sau brusc). Va întreba de asemenea despre antecedentele medicale ale pacientului și ale familiei acestuia. Apoi, după ce are loc această discuție, medicul va examina ochii atât pe exterior cât și pe interior.

Etapele unui control pentru determinarea dioptriilor:

  • Medicul oftalmolog verifică acuitățile vizuale ale pacientului atât cu corecție, cât și fără corecție; cu și fără ochelari mai pe înțelesul tuturor.
  • Refractometrie la Dioptron.
  • Examinarea polului anterior la Biomicroscop.
  • Verificarea la Optotip iar mai apoi găsirea soluției ideale pentru corecții optice, ținând cont de rezultatele de la Autorefractometrie.
  • Eliberarea prescripției în ceea ce privește ochelarii.
  • Dacă este necesară Cicloplegia, oftalmologul îi va administra pacientului picături pe bază de Atropina,de 3 ori, din 10 în 10 minute, iar ulterior va fi repetată Autorefractometria.

Așadar, acestea sunt etapele unui control oftalmologic pentru ca medicul specialist să poată determina dioptriile necesare pentru fiecare pacient în parte.

Articol redactat de SEO365.ro

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5