Ce trebuie să știi despre garanțiile solicitate pentru un credit pentru firmă

Garanțiile personale pentru un împrumut de afaceri sunt promisiuni pentru care debitorul este tras la răspundere pentru rambursarea datoriei la timp. Persoana care face o garanție personală este, de obicei, un partener executiv sau de afaceri. Această garanție personală face ca un potențial creditor - instituție bancară sau nebancară - să se simtă mai confortabil să emită un credit pentru un start-up sau un IMM.

Află mai multe despre ce sunt garanțiile personale pentru un credit pentru firmă și cum sunt utilizate de creditori pentru a asigura împrumuturile din articolul de mai jos.

Ce este garanția personală pentru un credit pentru firmă?

O garanție personală este pur și simplu un acord pe care îl semnezi în calitate de persoană juridică, promițând că rambursezi împrumutul personal (în calitate de persoană fizică) dacă afacerea ta nu generează suficient capital pentru a-l plăti. E ca și cum ai fi co-debitorul împrumutului pentru afacerea ta.

Acest acord obligatoriu poate fi solicitat direct de creditor, chiar dacă afacerea ta nu este legată exclusiv de persoana ta fizică, cum ar fi o corporație sau o societate cu răspundere limitată (SRL). Dacă corporația eșuează și nu își poate plăti la timp datoriile, garanția personală poate fi activată de creditor.

O garanție personală poate fi garantată prin active personale, cum ar fi capitalul propriu al proprietarului afacerii/antreprenorului, sau poate fi negarantată, bazată numai pe asigurările de bună credință ale debitorului - de obicei, când proprietarul are un istoric bun de credit în calitate de persoană fizică. În orice caz, persoana care garantează împrumutul poate fi trasă la răspundere pentru datoriile restante pe care afacerea nu este capabilă să le ramburseze.

Persoanele fizice care dețin 20% sau mai mult dintr-un IMM și care doresc să solicite un credit pentru IMM-uri trebuie să ofere o garanție personală nelimitată.

Află mai multe despre tipurile de garanții de creditare pentru împrumuturile de afaceri de la Vitas România.

Cum funcționează o garanție personală pentru un credit pentru firmă?

Garanțiile personale pentru împrumuturile de afaceri sunt cel mai adesea necesare pentru firmele la început de drum care nu au achiziționat încă activele necesare pentru a securiza un credit de start-up. Deschiderea unui IMM este o propunere riscantă, iar un credit pentru înființarea unei afaceri mici este unul dintre cele mai riscante împrumuturi pe care le poate acorda o bancă sau un IFN.

De aceea, orice tip de credit are nevoie de o garanție personală din partea antreprenorului.

Banca sau instituția nebancară dorește ca tu să ai o miză financiară în succesul afacerii și vrea să înțelegi că nu poți scăpa de responsabilitățile și consecințele unei afaceri eșuate. Chiar dacă nu deții bunuri personale, este posibil să ți se solicite în continuare să semnezi un document de garanție personală, chiar dacă documentul va fi pentru o asigurare negarantată.

Dacă ai active, cum ar fi capitalul proprii într-un bun imobiliar, va trebui, probabil, să fii de acord să le folosești pentru a plăti înapoi împrumutul în cazul în care afacerea ta nu este capabilă să facă asta.

Dacă găsești un co-debitor, această persoană trebuie să fie pregătită să gajeze active pentru plata împrumutului. Probabil că vei avea nevoie de un co-debitor doar dacă activele personale nu sunt suficiente pentru a asigura creditul pentru firmă - co-semnatarul va trebui să dețină suficiente active pentru a-ți asigura împrumutul.

În cazul în care nu ai nicio garanție de afaceri pentru a gaja și nu ai active personale semnificative pentru securizare, există o șansă bună să nu poți obține un credit pentru firmă.

 

Descarcă imaginea aici.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5