Pacienţii trebuie să plătească anchetele de malpraxis

Cine reclamă un medic plăteşte!

Pacienţii care vor acuza medici pentru cazuri de culpă medicală vor suporta inclusiv cheltuielile de expertiză care vor face sau nu dovada de malpraxis.
Suma pe care pacienţii sau rudele acestora vor fi obligate s-o plătească poate fi între 300 şi 4.000 de lei, în funcţie de complexitatea cazului. Prin urmare, doar cei care dispun de bani pot să lupte pentru a dovedi incompetenţa unor medici.
În schimb oamenii care nu-şi permit astfel de taxe nu vor putea afla vreodată adevărul în cazul unei suspiciuni de eroare medicală.
Mai nou, pacienţii care se consideră victime ale unei culpe medicale trebuie să facă mai mulţi paşi până să ajungă în faţa comisiei de malpraxis din cadrul DSP.
Mai întâi, reclamantul se adresează Consiliului de etică din cadrul spitalului, iar medicul împotriva căruia este făcută plângerea poate fi cercetat pe linie administrativă.
Apoi, pacientul se poate adresa cu o plângere Colegiului Medicilor, care va alcătui o comisie ce va cerceta cazul. În cazul în care nu este mulţumit de verdictele date de cele două comisii, pacientul se poate adresa Comisiei de malpraxis din cadrul DSP, unde cazul va fi în vizorul medicilor experţi.
Dacă şi după această etapă pacientul este nemulţumit, poate contesta raportul la Comisia superioară de disciplină, care activează la Bucureşti.

Comentarii

17/01/13 19:27

Este cunoscut proverbul ,,Corb la corb nu-si scoate ochii."?Cum poate Colegiul Medicilor sa-l declare vinovat pe colegul medic?Pentru situatii de genul acesta este nevoie de o alta institutie.Ar fi recomandat modelul francez unde pacientul este considerat stapanul,nu fraierul sistemului medical.

11/07/14 15:50
IONESCU STEFAN ...

POI DACA NU [POT SA VA DECLAR SHFHII VA DECLAR ASEA :p
ASTIA AU FURAT CAT AU PUTUTACU POT SA APARA CA SUNT CORCTI UNDE `I CEL CE CITESTE PA MAI DEPART E CA SA VADA CAT S`AFURAT ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5