Clauze abuzive în contractele semnate de grădiniţe şi părinţi

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au încheiat zece procese-verbale de constatare a controalelor efectuate la unităţile de învăţământ preşcolar cu program prelungit, particulare şi de stat, de la nivelul judeţului.

În urma verificărilor, OPC nu a sancţionat nicio grădiniţă, considerând că „toate grădiniţele cu program prelungit sunt modernizate şi dispun de condiţii corespunzătoare pentru copii”, singurele abateri vizând aspectele contractuale.

Potrivit inspectorului şef adjunct, Lorica Şut, toate cele zece grădiniţe controlate (trei particulare şi şapte de stat) dispun de autorizare sanitară de funcţionare, de autorizaţie sanitar-veterinară şi avizul PSI.

În ceea ce priveşte acreditarea grădiniţelor particulare de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, niciuna dintre unităţile bistriţene nu deţine acest aviz, documentaţia fiind înaintate în acest sens. Chiar dacă grădiniţele ar trebui să fie autorizate şi de IŞJ, doar Grădiniţa cu Program Prelungit nr.1 Năsăud nu s-a conformat acestei prevederi.

De asemenea, inspectorii OPC au depistat că niciuna dintre cele şapte grădiniţe publice cu program prelungit nu încheie contracte de prestări servicii cu părinţii, în timp ce una dintre grădiniţele particulare are cuprinse şi clauze abuzive. În fapt, OPC consideră neîntemeiate clauza prin care taxa achitată integral de părinţi nu este rambursabilă, deşi copilul nu frecventează zilnic grădiniţa, din motive medicale.

OPC a verificat şi produsele alimentare din care se asigură hrana copiilor, nedepistând produse cu abateri calitative sau de informare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5