Concert cameral de violoncel și pian, duminică, 25 februarie, la Sinagoga Bistriţa
Mie, 02/21/2024 - 13:23
Vă invităm la un concert cameral de violoncel şi pian, duminică, 25 februarie, ora 19, la Sinagoga Bistriţa cu Vlad Câmpean (violoncel) şi Horea Haplea (pian)
În program se vor interpreta lucrări de Franz Schubert, J. S. Bach si Robert Schumann
Bilet 20 lei, 10 lei pentru elevi, studenţi, pensionari
Violoncelistul VLAD CÂMPEAN este student (studii de licenţă) la CONSERVATOIRE NATIONAL SUPÉRIEUR DE MUSIQUE ET DE DANSE DE PARIS (Profesor: Raphaël Pidoux). Vlad s-a născut în România în 2003. În 2008, a început să învețe violoncel la Școala de Muzică Augustin Bena din Cluj-Napoca, România. După trei ani, a fost admis la Colegiul de Muzică Sigismund Toduta, din același oraș. În același timp, Vlad a participat la numeroase masterclasses (cu Marin Cazacu, Razvan Suma, Jacob Show, Raphaël Pidoux, Bruno Cocset). Concurează cu succes în competiții din 2011. A câștigat un premiu I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală 2017 de la Arad, și un premiu II la Olimpiada 2018 de la Craiova. A cântat regulat la Cluj-Napoca, fie cu Young Famous Orchestra dirijată de Vlad Agachi (2017), fie ca solist cu Orchestra Filarmonicii din Transilvania (în Rapsodia maghiară a lui David Popper în 2017) și orchestra Colegiului său de Muzică ( 2016 și 2017).
Pianistul HOREA HAPLEA s-a născut în 1980 la Alba-Iulia și a început studiul pianului la Școala de Muzică din același oraș, sub îndrumarea profesoarei Cristina Muntean, continuându-și formarea la Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj-Napoca, la clasa profesoarei Gerda Türk. În 2004 a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de pian a profesorului Daniel Goiţi şi la specializarea Dirijat vocal-simfonic, la clasa profesorului Florentin Mihăescu. În 2006 a absolvit masteratul în interpretare pianistică la aceeași instituție. O serie de personalități l-au îndrumat în diferite discipline muzicale: Ferdinand Weiss (citire de partituri și analiză interpretativă comparată), Tudor Jarda (armonie) și Peter Szegö (contrapunct și compoziţie).
Horea Haplea a fost premiat la concursuri naționale și internaționale de interpretare, iar activitatea sa artistică include apariţii în recitaluri pianistice, recitaluri camerale și concerte. A concertat ca solist cu orchestre ale filarmonicilor din ţară : Cluj-Napoca, Iași, București (Orchestra de Cameră Radio), Sibiu, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, colaborând cu dirijori de prestigiu (Florentin Mihăescu, Alexandru Lăscae, Horia Andreescu, Gheorghe-Victor Dumănescu, Romeo Râmbu, Cristoph Rheli ș.a.). Are o bogată activitate în genul cameral, evoluând alături de formații precum Cvartetul Transilvan, Cvartetul Tiberius, Cvartetul Consonanțe, Trio-ul Orpheu sau împreună cu parteneri precum Răsvan Dumitru, Raluca Ilovan, Iulia Merca, Marius-Vlad Budoiu, Gheroghe Roșu ș.a. Este prezent în festivaluri muzicale, printre care: Toamna Muzicală Clujeană, Cluj Modern, A Tribute to György Ligeti in His Native Transylvania, Zilele Muzicii Româneşti etc. Este membru fondator al formației camerale Consort, cu care înregistrează în 2007 un CD intitulat Muzică preclasică pentru soprană, trompetă şi orgă.
În 2012 a obținut titlul de doctor în muzică, teza sa purtând titlul Aspecte ale stilisticii interpretative în Concertele pentru pian de Ludwig van Beethoven, avându-l îndrumător pe prof. univ. dr. Adrian Pop. A predat în cadrul ANMGD disciplinele: pian principal, acompaniament pianistic, citire de partituri și acompaniament la clasele de vioară, violoncel și flaut. În prezent este conferențiar universitar la disciplinele acompaniament canto și acompaniament lied-oratoriu în cadrul Departamentului de Canto şi Artă Scenică.
Meniu principal
Ultimele stiri
Cultura
Cine din generația anilor 50-60 nu își mai amintește de fascinantele povestiri științifico-...
Comentarii
Iuliu -
Joi, 17:01
Motto:
"Alea jacta est! (zarurile au fost aruncate)"
( Iulius Cezar)
Buletinele de vot pentru...
Opinia publică 3 -
Joi, 16:54
Ce rost mai au? Ca să ajungă directori, cu trăiască partidul! Unii se pricep bine la asta.
Marin Lefter -
Joi, 15:17
Un discurs curajos, dar prea direct. Discuțiile politice ar câștiga mai mult din tonuri...
Leon -
Joi, 11:06
Motto:
„Dar astfel de cazuri când ipocrizia
E asociata chiar cu poezia,
Crime moraliștii noștri...
Irina Mirauti -
Joi, 10:22
Buna ziua domnule Director,
Sunt Irina Mirauti din Cluj Napoca si Corul "Viva la Muzica". Va scriu...
Aniversări
La mulţi și binecuvântați ani doamnei DELIA CLAUDIA RUS, director general al DGASPC Bistriţa-Năsăud!
În ceas aniversar, adresăm calde urări de bine doamnei DELIA CLAUDIA RUS, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția...
În zi de naştere, îi dorim domnului REMUS RUS, manager TELE 21 Bistrița, multă sănătate, putere de muncă şi împliniri profesionale și personale.
La...
Este o zi specială pentru poeta Laura Cîrcu Munteanu din Bistrița, manager - editor la Editura "George Coșbuc" Bistrița, care își aniversează ziua...
Adaugă comentariu nou