Corneliu şi Elvira Botoş – 50 de ani de căsnicie
-
View the full image
Elvira şi Corneliu Octavian Botoş
Cetăţeni de onoare ai municipiului Bistriţa, întemeietori de cultură românească, membri fondatori ai ansamblului folcloric „Cununa de pe Someş”, sunt repere de necontestat ale evoluţiei folclorului bistriţean.
Hărăziţi şi dăruiţi cu talent au dus cu cinste folclorul bistriţean prin bogatele şi variatele activităţi în care au fost implicaţi, atât în ţară, cât şi în străinătate. Ea, dirijoare de orchestră, prietenă nedespărţită a acordeonului, el – coregraful care a montat cele mai frumoase tablouri de la care au învăţat coregrafii ansamblurilor de astăzi, Elvira şi Corneliu Botoş au trăit în armonie şi în viaţa familială.
Săptămâna aceasta, distinşii artişti au marcat 50 de ani de convieţuire şi trăire fericită. Părinţi buni, bunici la fel de buni, oameni care au ridicat actul artistic pe aripi de cer, Corneliu şi Elvira Botoş sunt pentru noi un exemplu al artistului care trăieşte în deplină armonie, atât pe scenă, cât şi acasă. La urăm „Casă de piatră” şi mulţi ani, cu sănătate şi fericire, alături de cei dragi.
La mulţi ani!
Citiţi şi:
- Corneliu Octavian Botoş, maestrul jocurilor bistriţene
- Coregraful bistriţenilor, în veşnicie
- Virusul ne ia oameni dragi. ELVIRA BOTOŞ, doamna cântecului bistriţean, a plecat să colinde cu îngerii, alături de maestrul Corneliu Botoş! Ei au fost emblemele Cununii de pe Someş
- Maestrul Corneliu Botoş, condus cu vioara pe ultimul drum
- (Video) De Crăciun, ELVIRA BOTOŞ, doamna cântecului bistriţean, de la Cununa de pe Someş, a fost condusă pe drumul veşniciei cu colinde şi muzică
Adaugă comentariu nou