Cristian Niculae: Interesul nostru este să cumpărăm acest stadion cât mai repede pentru a opri starea de degradare!
Viceprimarul municipiului Bistriţa, Cristian Niculae, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va face toate demersurile pentru cumpărarea stdionului Jean Pădureanu, însă la un preţ corect.
„Stadionul deocamdată nu este al Bistriţei. Ştiţi în ce situaţie se află. Am dat drumul la Comisia care se ocupă de negocierea şi de cumpărarea stadionului. Sunt preşedintele Comisiei. Am avut deja 4 întâlniri, am avut o întâlnire şi cu lichidatorul Urs care se ocupă de problema de insolvenţă a clubului. Interesul nostru este să cumpărăm acest stadion cât mai repede pentru a opri starea de degredare şi la un preţ cât mai bun. Aşteptăm să ne pună la dispoziţie nişte documente dl. Urs şi vom merge cu o ofertă”, a declarat viceprimarul Niculae.
Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a menţionat, în context,c ă stadiul lucrărilor la Complexul Sportiv din Unirea a depăşit 10 procente.
„Suntem într-o fază avansată cu lucrările la Sala Polivalentă. Ca stadiu fizic, suntem la 10%. Sunt în grafic toate lucrările. Stadionul de 12.000 de locuri, la standarde UEFA, care se va construi în Unirea în imediata apropiere a Sălii Polivalente este într-o fază avansată din punct de vedere al documentaţiilor. Studiul de fezabilitate este aprobat, Planul Urbanistic Zonal a fost asprobat săptămâna trecută în şedinţa de Consiliul Local şi urmează obţinerea avizelor şi depunerea documentaţiilor înspre finanţare. Există soluţii viabile în acest sens,iar Consiliul Judeţean continuă această tradiţie. Astăzi se pune temelie în tot ce înseamnă dezvoltarea sportului bistriţean, printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Bistriţa, prin care putem merge doar în sus”, a declarat Bogdan Ivan.
Citiţi şi:
- Cristian Niculae: Comisie de negociere pentru cumpărarea stadionului Jean Pădureanu. Parcul municipal va fi extins! Un nou stadion, la Unirea
- Cristina Iurişniţi: Elevii sunt adesea în pericol de accidentare în preajma unor construcții aflate într-un avansat stadiu de degradare!
- Ioan Turc, către liderii partidelor anti-PSD: Să ne aşezăm la masa negocierilor, fără orgolii şi idei preconcepute
- Diana Morar: De unde va scoate bani viceprimarul Niculae pentru a cumpăra stadionul Jean Pădureanu? A consultat legislaţia?
- Ovidiu Crețu: Dacă aveau documente clare pentru stadionul "Jean Pădureanu", negociam. La sport, am finanţat ce a fost legal!
Comentarii
Motto:
“Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevăratei educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
(Iuliu Haţieganu- în cuvinte înţelepte)
Ideea tâmpită a mutării stadionului ” Jean Padureanu” din parcul orasului Bistrita apartine viceprimarului Cristian Niculae si care s-a molipsit de la primarul Cretu, cel care suferă de boala mutării statuilor. Motivul halucinant invocat de viceprimar era acela de extindere a Parcului Municipal in locul stadionului. Viceprimarul face pe prostul uitând că există un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zona de agrement extinsa a parcului. Prin urmare, nu-i nevoie sa darame stadionul ca sa mareasca parcul. Este necesar doar sa se respecte hotararea de Consiliul Local adoptata in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc. De asemenea si problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii să se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane.
Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea , dar care ar trebui să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si sa fie conceput după modelul Parcului sportiv „Iuliu Hațieganu” din Cluj.
Adaugă comentariu nou