Cristina Iurişniţi: Trebuie să fim moderaţi şi responsabili. Noi vom susţine un guvern de tranziţie, dar şi alegerile anticipate!

Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) consideră că adoptarea moţiunii de cenzură este un semnal bun, pozitiv pentru o normalizare şi o reformă a societăţii româneşti care se lasă de atâţia ani aşteptată.

„De 30 de ani, începând cu 1989, anul Revoluţiei, nu am avut decât momente de pseudodemocraţie, de tranziţie prelungită şi, iată că, acesta este un moment de răscruce, un moment istoric, prin care, ne debarasăm de acest partid, continuator al vechiului sistem comunist. Partidului Social Democrat, care nu mai face social-democraţie adevărată, făcând o comparaţie cu ţările europene, cum este Franţa, de exemplu, unde există acest tip de partid, iată că poporul i-a dat un puternic vot de blam şi de neîncredere din 26 mai, iar acum a venit votul hotărâtor, decisiv de plecare a acestui Guvern de la conducerea ţării, eliminarea lui, ca o tumoare malignă care a îmbolnăvit întreaga societate românească.  Prin urmare, au fost 238 de voturi ale Opoziţiei muncite. Au fost negocieri până în ultimul moment, a fost o înţelegere a tuturor partidelor care s-au declarat de opoziţie, chiar şi în ultimul moment, dacă ne gândim la ALDE – Tăriceanu sau chiar şi la Ponta – Pro România care, după cum ştim, este o rebranduire a unor pesedişti care fugeau de la un partid la altul. (…) Au fost nişte momente de joc politic şi de negocieri, în spatele uşilor închise, evident”, a declarat Cristina Iurişniţi.

    Parlamentarul bistriţean a precizat că votul decisiv din Parlament „a fost pentru poporul român”, arătându-se mândră că a participat „la acest moment de resetare a societăţii româneşti, de schimbare de paradigmă, până la urmă”.

         „Îmi doresc să continue această linie şi acest mesaj pentru că nu va fi uşor. Nu trebuie să fim foarte entuziasmaţi, ci să fim moderaţi şi responsabili, pentru că este un moment foarte dificil cel pe care-l traversăm acum. Au început consultările oficiale la Administraţia Prezidenţială. Reprezentanţii noştri, liderii noştri, preşedintele Dan Barna va fi prezent acolo şi va încerca să negocieze o formulă de guvern, să se aducă la aceeaşi masă diferitele opinii care există în momentul de faţă. Nu va fi uşor, dar eu spun că trebuie găsită o soluţie, nu neapărat de compromis, dar o soluţie benefică pentru cetăţeni, în primul rând şi nu pentru interesul unor partide”, a menţionat deputatul Iurişniţi.

          Demnitarul bistriţean a punctat faptul că USR susţine alegerile anticipate, inclusiv la consultările de la Administraţia Prezidenţială, neexluzând celelalte scenarii posibile. „Dacian Cioloş, Dan Barna, deci, Alianţa, pe scurt, susţine această posibilitate care trebuie luată în calcul. Şi preşedintele Partidului Naţional Liberal ia în calcul această posibilitate a anticipatelor, am văzut că inclusiv preşedintele României ia în calcul această posibilitate, deci, este o soluţie pe masa de lucru a consultărilor de astăzi de la Administraţia Prezidenţială. Dacă va fi o coaliţie, dacă toate partidele vor cădea la o înţelegere, evident că vom merge pe alegeri anticipate, pentru că, să te întorci la votul cetăţenilor, eu cred că este cea mai bună legitimare. Adică, să te duci să guvernezi după PSD, după dezastrul pe care l-au lăsat (…) Poate fi un guvern minoritar PNL, poate fi o coaliţie, inclusiv această soluţie a anticipatelor, pe care o susţinem. Va fi foarte greu de reconfigurat întreaga administraţie, trebuie făcut un audit în ministere. Vă daţi seama ce e acolo. E întreaga clică pesedistă adusă în ministere, un grup mafiot şi o mare grupare cu interese clientelare. Nu va fi uşor pentru cei care vor veni la guvernare. Noi vom susţine un guvern de tranziţie, susţinem alegeri anticipate, e posibil să participăm la această coaliţie, dar în niciun caz alături de Ponta. Deci, exclus alături de Pro România. Pentru că este o reinventare a PSD-ului”, a mai spus Cristina Iurişniţi.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5