Cum ambalezi obiecte fragile pentru un colet internațional

La transportul diferitelor tipuri de colete, este important să respecți nu doar metodele adecvate de transport, ci și ambalarea corespunzătoare. Măsuri speciale necesită coletele fragile. Dacă cunoști și aplici cerințele de ambalare a coletelor, acestea nu se vor deteriora și vor fi livrate destinatarului în siguranță.

Descoperă în continuare cum poți ambala obiectele fragile atunci când expediezi un colet internațional

Ce reprezintă expedierile fragile

La categoria „expedierilor fragile” se încadrează obiectele deosebit de sensibile la căderi, lovituri și alte impacturi mecanice, care se pot deteriora în timpul manipulării și transportului. Printre acestea se numără:

  • Dispozitive tehnice (electrocasnice, de birou, calculatoare, auto);

  • Antichități, obiecte vintage;

  • Instrumente/electrounelte: pentru construcții, reparații, muzicale, chirurgicale, de joc, pentru hobby-uri etc.;

  • Obiecte din sticlă, ceramică și alte materiale fragile (vaze, vase, obiecte de decor);

  • Materiale de construcție (de finisaj, gips-carton, sticlă, ceramică, faianță);

  • Obiecte sanitare;

  • Piese auto: faruri, lămpi, oglinzi laterale, elemente de interior, tuning etc.;

  • Jucării din materiale fragile (de exemplu, decorațiuni de Crăciun sau jucării handmade);

  • Borcane cu gemuri/conserve;

  • Produse în recipiente din plastic subțire (de exemplu, găleți cu vopsea și/sau amestecuri de construcție).

Cum să împachetezi un colet fragil fără ambalaj de fabrică

De obicei, produsul vine cu material de ambalare. Acesta poate fi o cutie, un sac, un tub și altele. Dacă ai achiziționat un produs fără ambalaj de fabrică și intenționezi să împachetezi coletul pentru expediere, îți recomandăm să folosești varianta de mai jos:

Structura interioară de protecție

Este un material de foi sau un cadru cu o grosime de cel puțin 2 cm, care se plasează în cutie și acoperă pereții ei interiori. Acest material poate fi polistiren expandat, polistiren extrudat, carton presat sau alveolar, și ambalaj cu bule de aer. Structura de protecție preia toate sarcinile de șoc și vibrație în timpul transportului și manipulării coletului.

Cum să împachetezi corect un colet folosind structura interioară de protecție

Înfășurare inițială

Înainte de a plasa coletul fragil în cutia cu structura interioară de protecție, înfășoară-l în 2-3 straturi de folie cu bule de aer și fixeaz-o cu bandă adezivă. Părțile proeminente ar trebui înfășurate suplimentar.

Împachetarea mai multor obiecte fragile

Dacă trebuie să expediezi mai multe obiecte fragile într-o singură cutie cu ajutorul unui serviciu de transport internațional de colete, asigură-te că fiecare obiect este ambalat corespunzător pentru a preveni deteriorarea prin contact reciproc. De exemplu, dacă trimiți pahare sau un ghiveci de ceramică cu capac, înfășoară fiecare obiect în 2-3 straturi de folie cu bule de aer, apoi fixează obiectele împachetate astfel încât să fie bine fixate unul lângă altul.

Montarea structurii interioare

Plasează materialul ales pentru structura interioară de protecție cât mai aproape de pereții cutiei, astfel încât să nu existe spații libere. Dacă apar totuși goluri, umple-le cu hârtie mototolită, folie cu bule de aer sau mototoli de folie stretch.

Fixarea coletului

Distanța dintre obiectul ambalat și structura de protecție ar trebui să fie între 2,5 și 5 cm. Obiectul din interiorul cutiei trebuie să fie fixat bine și să nu se miște atunci când cutia este zguduită manual.

Aceste măsuri de precauție asigură că obiectele fragile vor ajunge în siguranță la destinație, fără a suferi deteriorări în timpul transportului. Pentru expedieri internaționale fără probleme, apelează la tabitatour.ro - mereu de încredere!

Aplicarea etichetelor

Ambalajul cu obiecte fragile trebuie să fie etichetat corespunzător, pentru ca în timpul transportului și manipulării să se țină cont de specificul coletului. Pentru aceasta se folosesc autocolante speciale de manipulare — „Fragil” și „Sus”. Dacă nu ai la dispoziție autocolante speciale, aceste indicații pot fi scrise cu un marker direct pe cutie.

În esență, ambalarea corespunzătoare și etichetarea coletelor fragile sunt esențiale pentru a asigura livrarea în siguranță a acestora la destinație. Urmând aceste recomandări, vei putea să protejezi obiectele sensibile împotriva deteriorărilor în timpul transportului. Astfel, vei avea certitudinea că expedițiile tale vor ajunge intacte și în stare perfectă la destinatari.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5