Cum să faci cumpărături inteligent și sigur - 5 sfaturi

Miliarde de dolari sunt cheltuite în fiecare an pentru a face cumpărături online. În timp ce majoritatea tranzacțiilor se desfășoară fără incidente, securitatea acestor tranzacții nu este un lucru cert. Aceste sfaturi te pot ajuta să achiziționezi mai inteligent obiecte de pe internet, mult mai sigur decât o faci acum.

Întotdeauna compară prețul mai multor produse din aceeași categorie

Este recomandat ca, înainte să adaugi în coș și să plasezi comanda, să verifici și alte produse din aceeași categorie, astfel încât să te asiguri că ai făcut cea mai bună alegere pentru nevoile tale. Dacă nu vrei să faci această „muncă de cercetare” pe cont propriu, poți vizita un site de recenzii, așa cum este recenziidetop, unde sunt poți găsi descrieri amănunțite ale celor mai bune produse pe care le poți achiziționa în acest moment. În cazul în care vrei să îți cheltuiești banii cu înțelepciune și să primești un produs de calitate, aceste site-uri te pot ajuta să iei decizii bine informate. 

Citește recenziile înainte de a cumpăra un produs

Indiferent de ce anume vrei să cumperi, aproape toate produsele pe care le poți cumpăra de pe internet au recenzii online. Cu toate acestea, trebuie să te ferești de recenziile false, iar pentru a face asta, este nevoie să petreci mai mult timp citind ce au scris și alți utilizatori, pe alte site-uri. Dacă poți să verifici autenticitatea persoanelor care au dat recenziile, fă-o!

Cumpără de pe site-urile pe care le cunoști deja și în care ai încredere

Mulți comercianți oferă acum posibilitatea de a face cumpărături online. Un avantaj este că unii îți permit să returnezi marfa în magazinele lor, în loc să o trimiți înapoi. Dacă vrei să faci o achiziție de la un magazin de care nu ai mai auzit până acum, fă câteva investigații. Verifică dacă are o politică de retur, termeni și condiții concreți, precum și o politică de cookies serioasă. De asemenea, asigură-te că site-ul indică o adresă fizică, nu doar o căsuță poștală.

 

De asemenea, poți vedea ce au de spus alți cumpărători despre un anumit comerciant verificând recenziile pe Google. Introdu numele comerciantului împreună cu cuvântul cheie "țeapă". S-ar putea să descoperi câteva rezultate interesante.

Nu utiliza Wi-Fi public

Evită să faci cumpărături de pe un Wi-Fi public data viitoare când bei un latte la cafeneaua ta preferată. Tipul care se holbează la telefonul său de la masa alăturată ar putea fi un hacker care îți spionează activitatea online. Iar cumpărăturile online necesită adesea furnizarea unor informații pe care un hoț de identitate ar fi încântat să le obțină, inclusiv numele, adresa și numărul cardului de credit.

Fii sceptic

Atenție la ofertele care par prea bune pentru a fi adevărate. Probabil că sunt. Dacă ai suspiciuni, contactează direct comerciantul. Nu există un număr de telefon listat pe site? Atunci cumpără din altă parte.

 

Bonus! După ce trimiți o comandă pe site, primești detaliile tranzacției. Fă o poză ecranului sau copiază informațiile într-un format PDF pe laptopul tău. Sperăm ca aceste sfaturi să te ajute să faci achiziții mai inteligent și mai sigur!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5