Cutia de carton, un produs care nu poate lipsi din viața de zi cu zi
Cutia de carton. Banala cutie de carton. Un produs atât de simplu dar atât de important, atât pentru industrie cât și pentru uzul casnic. Un produs care deși este relativ modern, a făcut deja istorie, un produs la care ne-am adaptat atât de repede încât nici nu mai putem închipui cum ar fi să trăim fără el.
Cutia de carton. Banala cutie de carton. Un produs atât de simplu dar atât de important, atât pentru industrie cât și pentru uzul casnic. Un produs care deși este relativ modern, a făcut deja istorie, un produs la care ne-am adaptat atât de repede încât nici nu mai putem închipui cum ar fi să trăim fără el.
Cum au apărut cutiile de carton și ce utilizam înainte pentru a expedia sau stoca bunuri?
De mult, foarte de mult, oamenii consumau ce găseau, culegeau sau vânau, atunci când se întâmpla acest lucru, rareori stocau alimente. Lucrurile s-au schimbat însă odată cu apariția materialelor precum hârtia, sticla sau metalul dar și cu prelucrarea rafinată a lemnului.
Hârtia este probabil cea mai veche opțiune pentru ceea ce astăzi numim "ambalaj flexibil". Foile din scoarță de mur tratată au fost folosite de chinezi pentru a împacheta alimente încă din secolul I sau II î.Hr. În următorii 1.500 de ani, tehnica de fabricare a hârtiei a fost rafinată și exportată în Orientul Mijlociu, apoi în Europa și în final, în Regatul Unit în 1310. În cele din urmă, tehnica a ajuns în America în Germantown, Pennsylvania, în 1690.
Dar aceste tipuri de hârtie erau oarecum diferite de cele folosite astăzi. Hârtia timpurie era făcută din fibre și, mai târziu, din cârpe vechi de in. Abia în 1867 a fost dezvoltată hârtia provenită din pastă de lemn.
Deși pungile comerciale din hârtie au fost fabricate pentru prima dată în Bristol, Anglia, în 1844, Francis Wolle a inventat mașina de fabricat pungi în 1852 în Statele Unite. Printre progresele ulterioare din anii 1870 se numără sacii de hârtie lipiți și designul cu burduf. După începutul secolului (1905), a fost inventat utilajul pentru producerea automată a sacilor de hârtie tipăriți.
Prima cutie comercială de carton a fost produsă în Anglia în 1817, la mai bine de 200 de ani după ce chinezii au inventat cartonul. Hârtia ondulată a apărut în anii 1850; în jurul anului 1900, cutiile de transport maritim din carton ondulat au început să înlocuiască lădițele și cutiile de lemn folosite până atunci pentru transport și comerț.
Ambalajele din hârtie și carton au crescut în popularitate până în secolul XX. Apoi, odată cu apariția materialelor plastice ca actor semnificativ în domeniul ambalajelor (sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980), hârtia și produsele conexe au avut tendința de a dispărea treptat de pe piața de profil. În ultima vreme, această tendință s-a oprit, deoarece designerii încearcă să răspundă preocupărilor legate de mediu.
Cutiile de carton sunt perfecte atât acasă cât și pentru industrie și afaceri
Chiar dacă nevoia pornește la nivel industrial, economic, cutiile de carton sunt prezente în viața de zi cu zi, acasă, fiind destinate în principal depozitării de bunuri. Cea mai mare parte, le primim atunci când cumpărăm diverse lucruri din magazinele tradiționale sau online. Le păstrăm, le reutilizăm.
Cutiile de carton însă pentru uz casnic sunt însă ideale și în cazul în care ne mutăm, moment în care e de preferat să cumpărăm cutii noi, de la un distribuitor specializat, de mărimi diferite dar adaptate nevoilor pe care le avem în funcție de ceea ce împachetăm.
Partea bună este că aceste cutii de carton pot fi desfăcute imediat după utilizare, păstrate pe termen lung în locuri fără umezeală și refolosite la nevoie.
La nivel industrial sau de business, cutiile de carton sunt exact produsul de care avem nevoie pentru stocare, transport și livrare, atât din punct de vedere al siguranței cât și din punct de vedere al marketingului.
Personalizate sau nu, cutiile de carton permit împachetarea, depozitarea și transportul mărfurilor pe distanțe scurte și lungi. Atunci când sunt personalizate, acestea oferă și imaginea brandului sau a produsului, designul fiind cel mai important element de marketing.
Citiţi şi:
- Cum putem obtine obiecte decorative din ambalajele produselor?
- Cum ambalezi obiecte fragile pentru un colet internațional
- Miercuri, 7 august, în municipiul Bistrița și localitățile componente, se colectează sacul albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton!
- Miercuri, 7 iunie, în municipiul Bistrița și localitățile componente, se colectează sacul albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton!
- Miercuri, 8 februarie, în municipiul Bistrița și localitățile componente, se colectează sacul albastru pentru deșeurile reciclabile din hârtie / carton!
Adaugă comentariu nou