De ce deputații și senatorii nu?
Dacă va trece de Senat, care e forul decizional, inițiativa legislativă a deputaților, PDL Cezar Preda și Gheorghe Udriște, s-ar transforma în realitate, pentru limitarea aleșilor locali la doar două mandate succesive. Aceasta as fost aprobată, în mod tacit, miercuri, în Camera Deputaților, în condițiile în care termenul de dezbatere și vot final, stabilit pentru 15 octombrie, fusese depășit.
Proiectul prevede că niciun primar, consilier local și județean ales în funcție de două ori consecutiv nu va putea candida pentru un al treilea mandat succesiv. Principiul de bază pleacă de la constatarea că, aleși de prea multe ori, reprezentanții locali construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional lipsit de orice competiție electorală reală, monopolizând resursele unei comunități în jurul unei persoane sau a unui grup și creând astfel susceptibilitatea de nepotism, conflict de interese sau corupție.
Acestea fiind premisele, nu putem să nu se întrebăm de ce principiul îi exclude, totuși, pe deputați și senatori, unii în funcție aproape din 1989, toamna…
Citiţi şi:
- Deputaţii şi senatorii bistriţeni s-au întors în bănci
- Legea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată de plen. Ce pensii vor avea senatorii şi deputaţii
- Deputaţii şi senatorii şi-au ales conducerile celor două camere
- Valeriu Zgonea: Deputatii, văzuţi ca hoţi, corupţi, chiulangii. A venit timpul să fim responsabili
- Deputaţii USL de Bistriţa-Năsăud au optat pentru cazarea la hotel
Comentarii
Da... corect ar fi ca NIMENI sa nu poata merge mai mult de un singur "mandat" , sau transformarea "postului" in unul tehnocrat, unde sa fie "angajata la stat" ... ( prin concurs de competentza ) persoana care corespunde din punct de vedere tehnocrato-profesional pe toate functiile din stat si schimbarea lor sa fie doar cand nu mai corespund profesional, pleaca din localitatea de baza, demisioneaza, comite fapte ilegale ori moare .
Cel mai corect este ca in toate functiile care apartin Puterii executiv-administrative si cele ale Puterii Judiciaro-Judecatoresti, nimeni, sa nu mai ocupe vre-o functie pe criterii "elective" sau "impuse politic " , ptr ca de aia merg prost treburile la noi in tzara, ca "politicul" ( adica Puterea politico-legislativa din stat) , se amesteca in absolut toate celelalte puteri si isi promoveaza in functiile "cheie" acolitii lor, netinand cont de pregatirea scolara, de experienta ori competentza celui care se instaleaza in acele posturi .
Adaugă comentariu nou