De ce pierzi atât de des la pariuri sportive?
Pontul zilei la pariuri a fost necâștigător? Nicio problemă! Mâine este o nouă zi. Dacă vrei să ai succes pe termen lung, trebuie să tratezi această activitate ca și când ai fi o echipă de fotbal și fiecare pariu ar fi un meci: nu trebuie să faci „nuntă” când câștigi și nici „înmormântare” când pierzi.
Din păcate, sau din fericire, tu nu poți schimba antrenorul după o serie de eșecuri. Ai o alternativă: fie te lași, fie faci o analiză serioasă și schimbi felul în care joci. Cele două opțiuni pot fi formulate și altfel: fie nu mai pierzi bani, fie câștigi din pariuri. Personal, aș alege oricând cea de-a doua variantă.
Operatorii își opresc marja de profit
Analiza trebuie să plece de la întrebarea: „De ce pierd atât de des la pariurile sportive?”. Poți să câștigi 6 pariuri din 10 și tot să fii pe minus. O asemenea statistică îți spune că trebuie să ai mai mare grijă la cotele pe care pariezi. Una dintre cauzele pentru care pariorii câștigă mai puțini bani dintr-un pariu decât ar fi normal, raportat la riscul pariului, este aceea că toți operatorii își opresc o marjă de profit de 5-10%.
Să spunem că angajații unei agenții de pariuri consideră că sunt șanse egale ca într-un meci să fie sub 9.5 cornere sau peste 9.5 cornere. În mod normal, cotele ar trebui să fie 2.00/2.00, dar nu vor fi niciodată, pentru că bookmakerii își vor opri acel „comision” despre care vorbeam. Vom putea paria, să zicem, pe 1.90/1.90. La un număr egal de pariuri câștigate sau pierdute pe cotă mai mică de 2.00 ești pe pierdere.
Concluzia? Joacă la casele de pariuri care oferă cotele cele mai bune, pentru că acolo este payout-ul cel mai bun.
Falimentul pariurilor multiple
Biletele multiple pot reprezenta o altă explicație pentru balanța negativă. Am citit pe site-ul comunității pariorilor online din România că 99% dintre cei care joacă pariuri multiple sunt pe minus pe termen lung. Desigur, poți avea noroc să câștigi 20.000 de lei cu o miză de 2 lei, dar, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Știi ce e mai probabil să se întâmple? Să ai 90 de selecții câștigătoare din 100 și să nu câștigi niciun ban, pentru că ai pus 10 bilete cu câte 10 selecții, iar câte un pariu din cele 10 necâștigătoare s-a distribuit pe fiecare bilet.
Dacă pui 100 de pariuri single, cu mize egale și cota 2.00 fiecare, ai un profit considerabil. În plus, așa cum cotele selecțiilor se înmulțesc pentru a da cota finală, tot așa se înmulțesc și marjele de profit ale operatorului pentru fiecare selecție. Payout-ul, adică banii care ți se întorc din investiție, este mai mic la pariurile multiple decât la pariurile single.
Gata, a fluierat arbitrul!
Nu este suficient să pui numai pariuri single ca să nu mai pierzi la pariuri. Este obligatoriu să și respecți un management al banilor, care are ca următoarele principii: miza maximă pentru un pariu să nu depășească 5% din bancă, iar banii pe care îi pariezi zilnic să nu depășească un anumit buget. Dacă ai atins acel buget, este obligatoriu să te oprești. Așa cum spuneam la începutul acestui articol, trebuie să privești ziua respectivă ca pe un meci pierdut. Gata, a fluierat arbitrul! Mâine vei fi într-o formă mai bună și îți vei lua revanșa.
Fii conștient că dacă vei continua să joci vei lua gol după gol și revenirea va fi imposibilă, adică vei pierde toți banii. Cea mai flagrantă formă a nerespectării managementului banilor este strategia Easy Money, prin care pariezi tot bugetul pe cote mici.
Dacă pierzi multe pariuri, înseamnă că nu analizezi bine meciurile. Trebuie să fii atent la toate detaliile, nu numai la clasament sau la formă. Motivația echipelor este un factor la fel de important. O poți afla citind ce s-a scris despre formații în zilele care au precedat meciul. Nu trebuie să fii cel mai mare expert în sport ca să câștigi la pariuri, dar trebuie să fii disciplinat și să iei totul în serios.
Adaugă comentariu nou