Declaraţie politică
-
View the full image
Ioan Ţintean
Actuala putere PDL a adus România într-o situaţie fără precedent în istoria sa democratică: nu numai că a instaurat jaful asupra ţării şi a prăduit milioane de români, dar legalizează furtul ca politică a instituţiilor statului.
Furtul în exercitarea actului politic este cu atât mai grav cu cât numărul persoanelor prejudiciate este de ordinul milioanelor, cu impact în timp şi de multe ori iremediabil, aşa cum este şi cazul modalităţii în care s-a adoptat Legea pensiilor. Niciodată, în nici un fel de exerciţiu matematic, 80 nu poate fi egal cu 170 ! Furtul cu bune intenţii nu poate exista, iar justificarea lui nu poate fi decât o minciună, iar ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României nu poate fi şters cu buretele prin reîntoarcerea legii pensiilor în Parlament.
În ultima vreme asistăm cu îngrijorare la legalizarea furtului şi corupţiei în Parlament, ceea ce constituie grave derapaje în ceea ce priveşte caracterul democratic al vieţii politice din România.
Parlamentul care prin definiţie este garantul sistemului democratic al unui stat, se află într-un moment grav al existentei sale. Actuala majoritate parlamentară prin atitudinea şi comportamentul Preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sapă la temelia acestei instituţii, decredibilizând-o mai mult în ochii opiniei publice.
Ipocrizia cu care PD-L îşi îmbracă gesturile politice, adică hoţiile fără menajamente din Parlament, clasifică acest partid drept unul de sorginte mafiotă, instituind premisele unui stat subordonat intereselor „familiei”. „Familia” preferă să folosească oameni dispuşi să facă pentru stăpânii lor „treburile murdare”, uzând astfel de oameni adunaţi într-un grup aşa zis independent, a cărui principală doctrină nedeclarată stă sub semnul lăcomiei.
Partidul Democrat Liberal practică în prezent cea mai josnică formă de corupţie politică, prin şantaj şi oferirea de avantaje materiale şi financiare unor grupuri de dezertori şi trădători politici cu scopul de a-şi consolida majoritatea fragilă iniţială. Ei se ghidează după principiul machiavelic: „scopul scuză mijloacele”.
Prin această practică am ajuns să avem un Guvern ilegitim sprijinit în Parlament de o majoritate conjuncturală, constituită prin fraudă şi corupţie politică, a cărei principală miză este conectarea la robinetul banului public, înşelând astfel voinţa electoratului exprimată clar la ultimele alegeri parlamentare din 2008. Ne aflăm în faţa unei situaţii fără precedent în care o gaşcă unită de interese oculte a pus stăpânire pe o instituţie emblematică a statului de drept, creând majorităţi aparente şi falsificând realităţi.
Ipocrizia cu care se exprimă actuala putere este asemenea fariseilor biblici care vămuiau banii care intrau în punga destinată ajutorării săracilor, deşi propovăduiau interdicţia furtului.
Toate acestea reprezintă tot atâtea motive pentru care, în calitate de deputat în Parlamentul României şi alături de colegii mei din Partidul Naţional Liberal, protestez public faţă de legitimarea corupţiei politice şi instaurării furtului ca metodă de lucru în cadrul instituţiei Parlamentului, refuzând să fiu părtaş la dinamitarea democraţiei din România.
Citiţi şi:
- Radu Moldovan: De ce nu aţi demisionat, domnul Oltean, din Parlament, pentru că sunteţi urmărit penal pentru corupţie?
- IUBESC judeţul Bistrița Năsăud, pentru asta m-am întors ACASĂ!
- Stelian Dolha, despre referendumul lui Băsescu: Un gest de o inutilitate absolută. Vrea să demonstreze că nu a ieşit de tot din decor
- Opoziţia, sătulă de discursurile preşedintelui
- Liviu Dragnea: Ioan Oltean este un mare mincinos
Comentarii
Nesimtirea unei greve manipulate
A face greva este democratic si constitutional. Pana aici suntem de acord cu totii. Cand facem greva insa, pentru stimulente si ascundem adevarul, doar ca sa profitam de grevariada de toamna, e un must de sezon, marca Marica. Nu este suficient ca este in trend sa zbieri ca vrei. Mai trebuie sa fii si nesimtit si sa ceri mizand ca lumea este tampita si nu stie cat castigi in Directia Finantelor Publice.
Greva condusa de acest Marica, care declara ca “oamenii acestia mor de foame” si ca revoltele “spontane” (sic) vor escalada este bazata pe cea mai mare manipulare folosita vreodata de politicienii opozitiei. De ce ?
Mister Marica, uita sa spuna grevistilor, ca nevasta lui, muritoare de foame, are un salariu ca director general adjunct al Directiei Generale a Resurselor umane, in valoare de 658 de milioane !
Probabil ca are salariul a numerosi doctori sau profesori si de aceea……..
Ca sa nu mai vorbim de Paul Soviani, lider de sindicat la SEDLEX si angajat al Ministerului cu prima de vacanta de 54 de milioane, colegul de urlatura si sechestrare a ministrului de finante, al carui fiu Radu Soviani este extrem de cunoscut, ca copil de trupa al lui SOV si cu mama, dna Soviani, angajata ca director in acelasi minister !
Hai sa vedem exact cum stau saraciile din Directia de Finante Publice….
Salariul mediu brut al unui funcţionar din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice, fără stimulente, este de 1660 de lei, iar cel net ajunge la 1160 de lei. Datorită acestor stimulente, un salariat al acestei Directii, de cele mai multe ori îşi dublează salariul. Potrivit vechii legi, stimulentele maxime puteau să fie de cel mult trei salarii si nu mai putin de unul.
Sa inteleg ca salariatii Directiei au iesit in strada, fiindca aveau nu unul, ci cel putin doua salarii asigurate ? Pai, ce ii deosebeste pe ei de restul lumii ?
Hai sa vedem mai departe….
Organigrama Finantelor: 49 de directii, 1.416 angajati, 4 secretari de stat
Ministerul Finantelor are cea mai incarcata organigrama la nivel central, cu 49 de directii si 1.416 angajati subordonati ministrului si celor patru secretari de stat.
Fiecare dintre acestia are in subordine o mica armata de salariati, majoritatea mai bine platiti decat ei. Lucica Tarara, sefa Autoritatii de Certificare si Plata, a castigat in aprilie un salariu de 13.413 lei, de 2,5 ori mai mare decat al ministrului. Chiar si un sofer a ajuns sa incaseze 4.210 lei.
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, obtinea in aprilie un salariu net de 5.361 lei si este intrecut de foarte multi dintre cei 1.416 angajati din aparatul central al MFP, cel mai mare din guvern. Nici cei patru secretari de stat nu se pot lauda cu salarii mari: cel mai mic a fost de 3.876 lei, iar cel mai mare de 4.693 lei. Recordul este detinut de Lucica Tarara, directorul general al Autoritatii de Certificare si Plata, care a avut in aprilie un venit total de 13.413 lei, de 2,5 ori mai mult decat ministrul Vladescu. La mica distanta se afla directorul general adjunct al Oficiului de Plati si Contractare Phare, cu venituri de 12.858 lei.
Pe locul trei se afla un sef serviciu din subordinea Lucicai Tarara, care a incasat 10.826 lei. Secretarul general al MFP, Ioan Nicolescu, este si el in top, cu venituri de 9.137 lei. In aparatul central al MFP, care numara 49 de directii si alte structuri, sunt peste 30 de sefi care au salarii ce depasesc 8.000 de lei. Salariile sub 1.000 de lei sunt foarte putine. Cel mai mic venit este de 422 lei si a fost primit de un referent asistent de la Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice.
Sebastian Vladescu a fost intrecut la venituri chiar de unii dintre cei 12 angajati ai cabinetului sau, care au obtinut in total 54.322 lei in aprilie. Cel mai mare venit l-a avut un consilier personal, care a primit 6.987 lei, in timp ce directorul de cabinet a incasat 6.071 lei. Ministrul Finantelor are la dispozitia sa si un curier personal, remunerat cu 1.651 lei.
Consilierii personali ai secretarilor de stat sunt si ei foarte bine platiti
Cel mai mic venit este de 4.509 lei, iar cel mai mare urca la 8.173 lei. Sumele cheltuite lunar cu salariile pentru un cabinet cu cinci angajati se ridica la 20.724 lei. Institutiile subordonate MFP au aceleasi diferente mari intre veniturile sefilor si ale celorlalti angajati. La Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), presedintele Sorin Blejnar a fost remunerat in aprilie cu suma de 4.693 lei, iar cei doi vicepresedinti cu cate 3.961 lei. Consilierul personal al sefului ANAF a primit insa nu mai putin de 7.283 lei. Situatia se repeta si la Autoritatea Nationala a Vamilor, unde un consilier personal ia 7.555 lei, iar un director de cabinet 7.845 lei.
Soferii sunt mai stimulati decat comisarii
Meseria de sofer nu este una dintre cele mai apreciate, dar se pare ca la Ministerul Finantelor situatia este diferita, deoarece cel mai mic salariu este de 2.162 lei. Cel mai bine platit sofer a castigat 4.210 lei, dupa care urmeaza doi soferi care au obtinut cate 3.859 lei in aprilie. Salariile sunt mai mari decat cele incasate de functionari cu atributii importante. Astfel, cel mai bine platit expert principal din cadrul Directiei Generale de Sinteza a Politicilor Bugetare a avut un venit de 3.522 lei.
De asemenea, nici la ANAF, ANV sau Garda Financiara salariile soferilor nu coboara sub 2.000 de lei, mai mult decat primeste un comisar asistent. Veniturile foarte mari din MFP se datoreaza stimulentelor acordate angajatilor, in conformitate cu OG 92/2003, care prevede la art. 227 ca se pot retine 15% din sumele obtinute de organele fiscale de la contribuabilii pentru stimularea angajatilor. In acest mod, cel mai „bun” sofer din MFP a ajuns sa incaseze 4.210 lei. Salariul normal a fost de 984 lei in aprilie, la fel ca si in cazul celorlalti soferi, dar la acesta s-au adaugat stimulente in valoare de 3.336 lei.
De obicei, pentru ca nu sunt prevederi clare, sefii Finantelor impart banii cum cred ei de cuviinta. Din intregul aparat central al MFP, se pare ca doar ministrul Sebastian Vladescu si cei patru secretari de stat nu au fost „stimulati” sa lucreze cu bugetul tarii.
Anul trecut, cei 32.194 de angajati din MFP au primit 80% din stimulentele acordate in sistemul de stat, respectiv 890 de milioane de lei.
http://www.financiarul.com/articol_45687/organigrama-finantelor-49-de-di...
Si acum,creme de la creme…. ca sa ne lamurim despre aceasta greva, care a batut toate recordurile de NESIMTIRE, hai sa vedem salarizarea din Directia Finantelor Publice :
SALARIILE DE LA MINISTERUL DE FINANTE
Aparatul propriu al Ministerului (1416 de posturi):
• Ministru: 5.361
• Secretar de stat: 4.693
• Director cabinet ministru: 6.071
• Consilier personal ministru: 6.987
• Curier personal ministru: 1.651
• Asistent cabinet secretar de stat: 5.385
• Consilier personal secretar de stat: 8.173
• Secretar general 9.137
• Controlor financiar sef la Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control: 9.756
• Director general la Autoritatea de Certificare şi Plată: 13.413
• Sef serviciu la Autoritatea de Certificare şi Plată: 10.826
• Şofer la Direcţia generală de Investiţii: 4.210
• Magaziner la Direcţia generală de Investiţii: 1.536
• Muncitor necalificat la Direcţia generală de Investiţii:1.466
• Director adjunct la Oficiul de Plăţi şi Constracte Phare: 12.858
• Bufetier la Direcţia de Comunicare: 2.370
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (157 de posturi)
• Preşedinte: 4.739
• Vicepreşedinte: 3.961
• Consilier: până la 3.451 de lei (sunt 125 de consilieri)
• Şef serviciu: 3.829
Autoritatea Naţională a Vămilor (363 de posturi):
• Consilier personal: 7.555
• Director cabinet: 7.845
• Consilier superior la Direcţia de Supraveghere accize: 7.844
• Director la Direcţia de Supraveghere accize: 9.216
• Consilier la Direcţia Autorizări: 8.079
• Şofer la Direcţia Economică: 2.386
• Muncitor necalificat: până la 1.381 de lei
Comisia Naţională de Prognoză (86 de posturi)
• Sofer: până la 2.911 de lei (un sofer câştigă mai mult decât un expert principal, care ia aproximativ 2500 de lei şi mai mult şi decât majoritatea experţilor asistenţi, consilierilor principali, care câştigă şi 1300 de lei pe lună)
• Preşedinte: 4.693
• Secretar general: 8.321
Garda Financiară (144 de posturi)
• Comisar şef divizie: 6.816
• Expert principal : 7.161
• Şofer: până la 2.933 de lei
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală- aparat propriu, SALARII
PRECIZARE :
Instituţii subordonate Ministerului de Finante
ANAF
Garda Financiară
Autoritatea Naţională a Vămilor
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor
Comisia Naţională de Prognoză
Imprimeria Naţională
Loteria Naţională
In acest mod de manipulare ordinara s-a ajuns in Romania. Un vagabond sponsorizat de partide ca Marica, un asa zis jurnalist cu parintii “morti de foame” directori in minister si o nevasta director cu 65 de salarii medii pe economie, DICTEAZA in Romania, dupa metode KGB- mineriade, instigand la revolta si sechestrand .
A spune ca oamenii mor de foame, cand vedem ce salarii nesimtite au cei din minister este cea mai mare magarie postdecembrista pusa la cale de opozitia de partide, care nu sunt in stare sa convinga decat prin forta, minciuna si manipulare.
Mi-e scarba
Adaugă comentariu nou