Deputat Cristina Iurişniţi: Începe un nou an școlar. Cine a fost ales de PSD să conducă Ministerul Educației Naționale?
Senator in Parlamentul României din 2000, deci la al 4-lea mandat, Serban Valeca nu are nicio experiență in management educațional și nu cunoaște sistemul, așa cum cerea Dăncilă acum câteva zile presupusului viitor ministru al Educației.
Valeca susține că nu cunoaște problema manualelor pentru clasa a VII-a, care nu vor ajunge la timp pe băncile elevilor pentru că licitația a fost organizată tărziu, la fel ca și in ceilalți ani.Potrivit noilor programe, manualele pentru gimnaziu au fost schimbate de acum 2 ani. Va mai amintiți de celebrul manual de sport pentru clasa a V-a, apărut în 2017, susținut de Liviu Pop.
Anul trecut noile manuale pentru clasa a VI-a nu au ajuns in școli decât parțial. Acum din nou, în clasa a VII-a această generație nu are parte de manuale noi la timp în scoli din cauza incompetenței, dezinteresului și managementului deficitar din MEN.
Însă cea mai nocivă „realizare” a mandatului Valeca-2017 a fost renunțarea la evaluatorii internaționali și folosirea exclusivă a celor români, implicit schimbarea limbii de depunere a proiectelor din engleză în română. Această măsură ne-a aruncat înapoi cu cel puțin o decadă în privința bunelor practici folosite în plan internațional în domeniul cercetării științifice!
Votat de baronii PSD să ocupe funcția de ministru al Educației la finalul unei ședințe în care toate propunerile premierului Dăncilă pentru acest portofoliu au fost respinse de aripa Dragnea, Șerban Valeca (63 de ani) a fost ministru al Cercetării în guvernele Năstase și Grindeanu.
Este persoana care a dat o lovitură puternică Cercetării în ultimul său mandat, eliminând evaluatorii internaționali din competițiile pe cercetare în 2017 , numind la vârful comisiilor din cercetare oameni controversați, cu probleme penale la acea vreme și remarcați doar prin apropierea de partid.
Soluții:
USR propune în viitorul program de guvernare pe Educație
- depolitizarea reală a sistemului de învățământ prin organizarea de concursuri și ocuparea posturilor pe competențe, meritocrațidescentralizare prin desființarea inspectoratelor județene ca centre de monopol politic și creșterea autonomiei școlilor, a Consiliilor de administrație si a directorilor de școală;
- debirocratizare pentru creșterea calității actului educațional, prin
- formare inițială și continuă de calitate în vederea îndeplinirii unui obiectiv zero:
- reducerea abandonului școlar și a analfabetismului funcțional.
1 miliard de lei a fost tăiat de la Educație la recenta rectificare bugetară;
OUG 51/ 2019 a eliminat posibilitatea de a deconta naveta copiilor noștri.
Suntem singura țară din Europa cu aproximativ 4500 de cadre necalificate în sistemul de Educație.
USR de fiecare dată trage încă un semnal de alarmă!
Este inadmisibilă nerespectarea a minim 6% din PIB acordată Educației, conform legii 1/2011.
In calitate de profesor și deputat și membră în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților cer cu fermitate stoparea subfinanțării cronice a sistemului de învățământ! Copiii noștri au dreptul la siguranță în școli modernizate si la educație de calitate la nivel european prin profesori bine pregătiți și motivați.
Deputat
prof. Cristina Iurisniti
Membru in Comisia de învățământ
Citiţi şi:
- Deputat Cristina Iurişniţi: Se apropie un nou an școlar. A pregătit Guvernul PSD acest început de an școlar? Răspunsul este mai evident ca oricând: NU!
- Deputat Cristina Iurişniţi: Ne aşteaptă un an şcolar dificil!
- Scrisoare deschisă a deputatului Cristina Iurişniţi: Copiii din România au nevoie să facă sport nu să înveţe despre sport
- Deputat Cristina Iurişniţi: Educaţia încotro?
- Deputat Cristina Iurişniţi: Rămânem cu speranța de a nu mai da de un alt gropar al Educației la minister!
Adaugă comentariu nou