Descopera cele mai mari secrete despre vodka!
Este simplu sa presupui ca stii totul despre vodka. Adesea, taria este caracterizata ca fiind incolora, cu un gust puternic si aparte, cu o concentratie ridicata de alcool si cu o larga varietate de posibilitati de mixare cu alte bauturi.
Pentru a te bucura mai intens de cocktailul tau preferat, este nevoie sa intelegi in profunzime una dintre cele mai importante bauturi spirtoase. Licoarea este mult mai mult decat un shot sau un pahar pe care il bei la o petrecere. Iata cateva dintre secretele care se ascund in spatele tariei rusesti!
“Vodka” si “Whisky” inseamna acelasi lucru
Termenul care desemneaza bautura ruseasca provine din cuvantul slav “voda”, care inseamna apa. “Whisky” are origine celtica si este tradus tot prin “apa” sau “apa vietii”.
Este “Mama Rusia” tara de provenienta?
Timp de secole, au existat dezbateri cu privire la locul de origine al celei mai populare bauturi spirtoase din lume. Prima mentiune scrisa despre aceasta bautura dateaza inca din 1405, intr-un registru din Polonia.
Pe teritoriul Rusiei, in schimb, prima aparitie in scris a cuvantului “vodka” este din 1751. Cu toate acestea, sub o forma sau alta, taria a circulat pe cale “orala” cu mult inainte de a fi mentionata in scris.
Uzul medicinal
Ca multe alte bauturi alcoolice, vodka a fost utilizata in tratarea multor afectiuni - de la infertilitate pana la ciuma. Din nefericire, pana in prezent, aceasta bautura nu a salvat nicio viata si nu a tratat, intr-adevar, vreo boala. Dimpotriva, consumul excesiv dauneaza grav sanatatii.
Gustul poate fi modificat dupa distilare
Precum whisky-ul sau bourbonul, vodka poate contine aditivi care “finiseaza” sau “corecteaza” gustul. Aditivii difera in functie de cerintele producatorului si pot fi de la zahar, la glicerina sau acid citric. Nu trebuie sa te ingrijorezi! Totul se face sub supravegherea specialistilor, in cele mai sigure conditii - in cazul productiilor industriale.
Proprietatea de a fi… aftershave
Desi poate parea o reteta bizara, poti sa mixezi rom, mirodenii, frunze de dafin, Absinth si vodka. Acest rezultat cu miros puternic poate fi folosit pe post de aftershave. Fii cu luare aminte! Odata facut acest mix, nu incerca sa il gusti, evident.
Servirea la rece
Depozitarea la frigider sau congelator nu este intamplatoare. Avand concentratia de alcool de cel putin 40%, taria incolora nu ingheata decat la temperaturi extrem de scazute. Mediul racoros potenteaza aromele, creste densitatea bauturii si imbogateste calitatile tariei.
Toastul rusesc
Atunci cand bei taria in Rusia, nu o savurezi pur si simplu, ci toastezi mai intai. Pentru a putea bea din nou, trebuie sa toastezi inainte, de fiecare data. Aparte la acest obicei este tocmai faptul ca ordinea in care toastezi conteaza. De exemplu, in trecut, se obisnuia sa se inceapa cu urarea “Pentru Stalin! Da!”. Apoi, toate celelalte urari aveau o importanta descrescatoare.
Nu uita sa mananci
Pe cat de bine se poate mixa cu alte bauturi, pe atat de bine licoarea poate fi insotita si de alimente. Tot in cultura est-europeana, atunci cand consumai tarie, pe masa se afla si un platou cu mancare. Acest obicei are scopul de a proteja stomacul impotriva excesului de alcool.
In cazul in care ti s-a facut pofta de celebra bautura spirtoasa, mai trebuie sa tii minte doar un singur lucru: consuma bauturi alcoolice cu responsabilitate din magazinul online beicevrei.ro!
Adaugă comentariu nou