Despre Bistriţa, cu drag

Foto> Camil Hosu

Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a fost gazda lansării volumului „Timpurile Bistriţei”, de Constantin Sănduţă, apărut la Editura „Karuna” Bistriţa.
Manifestarea a fost moderată de scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene, care a anunţat că, porinind de la această idee a aşezării poveştilor despre Bistriţa în carte, biblioteca va scoate o antologie în care se vor regăsi gândurile personalităţilor din municipiu. Conf.univ.dr. Gheorghe Mândrescu, de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, a declarat că de la incendiul Bisericii evanghelice, simbolul bistriţenilor, s-a trăit o adevărată acceleraţie, în bine, oraşul reînvie. Despre carte spune că aduce bucuria amintirilor unui bistriţean adevărat. Prof.univ.dr. Mircea Gelu Buta este de părere că un oraş trăieşte prin spiritul său, prin cultura pe care o clădeşte, profesorul Sănduţă reuşind să ne aducă în atenţie viaţa Bistriţei. Dr. Corneliu Gaiu spune despre carte că este o surpriză plăcută din partea unui profesor de sport, care s-a aplecat cu drag, pasiune şi inteligenţă, asupra istoriei oraşului: “Sunt puse în paralel evenimente şi oameni, Bistriţa a cunoscut o fractură de mentalităţi ce trebuie reparată”. Istoricul Vasile Duda completează: “avem o istorie trăită şi văzută ca un adevăr, se simţea nevoia unei astfel de lucrări pe sufletul cititorilor”. Subprefectul Ovidiu Frenţ a vorbit despre amintirile din copilărie, despre vecinii saşi.

Au avut cuvinte de laudă asupra iniţiativei primarul Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, care s-a regăsit în multe pagini ale lucrării domnului Sănduţă, precum şi ecologistul Marius Bălan.
Despre „Timpurile Bistriţei” profesorul Sănduţă spune că sunt ca un act de identitate, poveştile unei generaţii din care face parte, amintirile despre frumuseţea oamenilor de aici. La eveniment a participat mulţime de oameni, cu toţii prieteni cu autorul, care le-a acordat autografe pe carte. Nu au lipsit coordonatorii Editurii Karuna, Tiberiu şi Mariana Irimia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5