Despre masajul terapeutic si efectele pozitive pe care le aduce organismului nostru

Dupa cum bine stiti, din cele mai vechi timpuri tehnicile de masaj au fost considerate remedii esentiale pentru minte si trup, fiecare sesiune terapeutica reusind sa elimine o cantitate importanta din stresul acumulat in mediul cotidian, dar si din oboseala fizica, determinata de efortul prelungit la care ne supunem organismul in timpul perioadelor profesionale aglomerate. Probabil nu v-ati fi asteptat ca un masaj de relaxare reconfortant sa va ofere deopotriva o armonie sublima intre bunastarea fizica si cea mentala, beneficii la care se adauga aporturi semnificative pe planul sanatatii sistematice, dar si valente provenite din sectorul de frumusete.

Asadar, sa descoperim impreuna care sunt efectele pozitive uimitoare de care ne vom bucura pe deplin dupa ce am luat parte la un masaj terapeutic efectuat cu multa grija, precizie si atentie, fiind acompaniat de un ambient propice. In primul rand, un masaj terapeutic reuseste sa imbunatateasca intr-o maniera decisiva modul in care arata si se simte pielea noastra. Fara doar si poate, femeile isi doresc cu ardoare ca pielea lor sa nu sufere de pe urma ireversibilitatii timpului, motiv pentru care apeleaza la tot felul de trucuri alternative pentru a-i asigura elasticitatea, finetea si stralucirea mult visata.

Pentru ca vorbim deopotriva de ingrijirea tenului si a intregului corp, o sesiune completa de masaj va cuprinde tehnici specializate in functie de zona tratata, la nivelul fetei alternandu-se miscarile circulare si cele profunde pentru netezirea si stimularea pielii, in timp ce corpul se va bucura din plin de un masaj dinamic, abundent in miscari energice demne sa ne stimuleze circulatia sangelui. Astfel, masajul terapeutic va avea efecte miraculoase asupra persoanelor care sufera de o circulatie periferica slabita, deoarece ritmul crescendo al unui masaj reuseste sa oxigeneze propice toate ariile tesutului intern. La exterior, pielea va avea un aspect ferm, substantele utilizate in timpul masajului reusind sa atenueze si micile imperfectiuni care dau batai de cap femeilor tinere.

Treptat, am migrat din aria avantajelor de ordin estetic care se orienteaza asupra tenului si am ajuns la intregul corp. Cea mai des intalnita problema este reprezentata in acest context de celulita, numeroase reprezentante ale publicului feminin dar si barbatii fiind nemultumiti in momentul in care observa cum celulita se instaureaza la nivelul coapselor sau al soldurilor. Masajul de relaxare ajuta la diminuarea vizibila a cutelor de grasime pe care le identificam in zonele problematice, dupa numeroase sesiuni pielea pierzandu-si aspectul inestetic de "coaja de portocala" si ajungand mult mai neteda.

Arta masajului terapeutic se afla in stransa legatura cu aria medicala, explicatia pentru eliminarea treptata a celulitei fiind relationata cu stimularea circulatiei limfatice. Aceasta este responsabila pentru excluderea toxinelor si grasimilor in exces din organism, insa alimentatia precara la care oamenii se supun adesea, cumulata cu un stil de viata sedentar impiedica buna functionare a sistemului limfatic si, in consecinta, dirijarea eficienta a depunerilor de grasime.

Regenerarea celulara si cea capilara intruchipeaza alte efecte benefice de care ne putem bucura dupa un masaj terapeutic amplu, ce trateaza in mod egal toate zonele problematice ale corpului, oferindu-ne si o stare de spirit pozitiva, izvorata tocmai din multumirea de a fi adus un ajutor propriului organism. La radacina firelor de par se instaleaza adesea variate impuritati, provenite atat din exterior, dar si sedimentate pe baza excesului de sebum. In timpul masajului de relaxare se acorda o atentie desavarsita si scalpului, drept dovada impuritatile mentionate ajung sa se desprinda treptat si sa faciliteze cresterea firului de par, mai sanatos ca niciodata. Asadar, masajul de relaxare intruchipeaza o tehnica de ingrijire corporala si sistematica de actualitate, de care ne putem bucura nelimitat in cadrul saloanelor si centrelor spa de specialitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5