Dezvoltarea imaginației: 6 activități pentru școlari

Dezvoltarea imaginației este extrem de importantă pentru cei mici. Copiii creativi se dezvoltă sănătos, devenind ulterior adulți care găsesc soluții ingenioase pentru orice problemă și care se descurcă în orice situație.

În mod sigur, îți dorești aceste lucruri și pentru copilul tău. Chiar dacă merge la școală și învață o mulțime de lucruri folositoare, nu este suficient pentru a deveni inventiv și creativ. Așadar, îi poți oferi o mână de ajutor, recomandându-i activități care îi stimulează mintea și, mai exact, acea parte din creier care se ocupă cu creativitatea.

Mai jos poți găsi 5 variante de activități utile pentru școlarul tău, pe care le poate face în timpul lui liber sau chiar și în clasă!

1. Desenele cu cretă

Dezvoltarea imaginației se întâmplă atunci când copilul se exprimă autentic, sub orice formă. Fie că desenează forme abstracte sau personaje din desene animate, creierul lui lucrează la dezvoltarea creativității.

Așadar, dacă vrei să-l încurajezi, cumpără-i un set de cretă colorată și ieșiți împreună în parc. Poate desena un șotron, flori sau alte obiecte, alături de ceilalți copii.

Totodată, îi poți monta și acasă, în camera lui, o tablă neagră, pe care să poată scrie sau desena în funcție de inspirația de zi cu zi.

2. Pictura

Pictura este o altă metodă excelentă de a încuraja dezvoltarea imaginației celui mic. Dacă ai un școlar creativ, cumpără-i acuarele pentru ora de pictură și nu numai. Acesta își poate exersa talentul și acasă, în timpul liber, creând mici opere de artă doar cu ajutorul unui bloc de desen, unui set de acuarele și câtorva pensule.

În timp ce pictează, nu numai că devine mai creativ, dar își dezvoltă și capacitatea de concentrare, precizia și prezența.

3. Muzica

Muzica reprezintă unul dintre cele mai bune instrumente pentru dezvoltarea și exprimarea imaginației. Dacă școlarul tău are tendința de a fredona des melodii și de a bate ritmul pieselor pe care le aude, s-ar putea să poată deveni un muzician excelent.

Pentru a-l sprijini, îl poți înscrie la cursuri de pian, chitară sau tobe sau chiar la canto, dacă îi place să își folosească și vocea. După un timp, va reuși să compună propriile melodii, lucru care va contribui enorm la dezvoltarea imaginației sale.

4. Teatrul

Teatrul nu numai că îl va ajuta pe școlarul tău să devină mai creativ, dar îi va spori și încrederea în sine, lucru de care orice puști are nevoie la vârsta lui. Înscrie-l în trupa școlii sau într-o altă trupă formată din copii de vârste asemănătoare.

Astfel, el își va îmbunătăți memoria, reținând replicile personajului, dar va și învăța să fie inventiv, atunci când uită câteva replici. În plus, își va face prieteni noi și va învăța să vorbească în fața unui public, lucruri la fel de importante pentru un copil.

5. Lectura

Cărțile îți ajută copilul să pătrundă într-un univers special, în care totul este posibil. Printre eroi, zâne și prințese, imaginația nu are cum să nu se dezvolte semnificativ.

Așadar, chiar dacă micuțul nu este atras foarte tare de lectură, îl poți încuraja oferindu-i cărți interesante, despre lucruri care deja îl pasionează. Ulterior, va începe să citească volume din ce în ce mai variate.

6. Dansul

Printre activitățile care pot încuraja dezvoltarea imaginației se numără și dansul. Fie că școlarul preferă dansul clasic, dansul modern, street dance sau dansul contemporan, această activitate îl va ajuta enorm să se exprime liber, să fie inventiv și deschis la perspective noi.

Indiferent de activitățile pe care le alegeți împreună, trebuie să știi că libertatea de exprimare este esențială, atunci când vorbim despre imaginație. Așadar, dacă micuțul tău îți povestește lucruri fantastice sau îți arată picturile sale abstracte, nu îl judeca niciodată, ci încurajează-l și admiră-i imaginația bogată!


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5