Diaconescu, iritat de Geoană: ,, Nu am alternativă decât să candidez la preşedinţia partidului”

Sursa: Antena3.ro

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu şi-a anunţat şi el candidatura la şefia partidului în cadrul Consiliului Naţional de joi. Diaconescu este al doilea social-democrat care a făcut acest pas, după colegul Adrian Năstase.

,,Nu am altă alternativă decât să candidez la preşedinţia partidului" a afirmat la un moment Diaconescu în discursul său. El a precizat, la Consiliul Naţional al PSD, că ar dori ca în 2012 partidul să câştige puterea şi să guverneze singur.

Diaconescu a dat ca contraexemplu "oportunismul politic" de care a dat dovadă până acum PSD, care ar fi făcut ca, în acest moment, "dreapta să fie atotstăpânitoare", în condiţiile în care PDL "a parcelat ţara şi a împărţit-o pe interese", iar PNL "se erijează în şeful opoziţiei".

"Dacă stânga românească va dispărea, consider că ţara noastră va intra într-un impas democratic", a apreciat vicepreşedintele PSD.

Vicepreşedintele PSD i-a solicitat totodată lui Mircea Geoană să elimine "tendenţiozităţile" legate de persoana sa şi a lui Miron Mitrea din documentul privind "reconstrucţia ideologică a PSD" şi să precizeze cine sunt cei acum care se gudură , supe lângă Traian Băsescu.

"Înainte de discurs, aş avea o chestiune procedurală. În documentul din mapă intitulat Tezele pentru reconstrucţia ideologică a PSD, la pagina 10, sub punctul 6, Cum ne raportăm la guvernarea actuală, la paragraful doi scrie că lumea trebuie să ştie în ce fel se raportează PSD la actuala guvernare: gudurându-se pe coridoarele acesteia, sperând că Traian Băsescu îl va solicita pe Miron Mitrea la Transporturi, fie pe Cristian Diaconescu la Externe, aşa cum a făcut recent cu Marian Sârbu la Muncă", a citat Cristian Diaconescu.

El a ţinut să-l roage pe Mircea Geoană, care vorbea la telefon în acel timp, să elimine din acest document această "tendenţiozitate".

"Domnule preşedinte, am rugămintea să eliminaţi această tendenţiozitate, fie să adăugaţi pe cei care se gudură astăzi pe lângă Traian Băsescu şi pe lângă Palatul Victoria", a conchis liderul PSD.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5