Dialog muzical pe aceeaşi scenă – Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj-Napoca şi Şcoala de Arte Bistriţa
Un frumos, elocvent, sensibil şi instructiv dialog muzical pe aceeaşi scenă s-a derulat la Centrul Cultural „Dacia” din Bistriţa, în sala Valeria Peter Predescu, unde au făcut demonstraţii artistice valoroase cursanţii a două renumite şcoli populare de artă din Transilvania – Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca şi Şcoala de Arte Bistriţa, care s-au întrecut în bătălia artistică în domeniile muzică uşoară, muzică populară, jocuri populare şi muzică instrumentală susţinute de oaspeţii dragi din Cluj-Napoca şi muzică uşoară, muzică instrumentală, momente de balet, dans modern şi teatru de păpişi, având ca protagonişti elevii şcolii din Bistriţa.
În prezenţa unui public avizat, Şeful Serviciului Şcoala de4 Arte Bistriţa şi directorul şcolii, prof. Rozalia Fucă-Tomescu, a urat un bun venit oaspeţilor de la Cluj, precizând că activitatea este dedicată Centenarului Marii Uniri din anul 2018 şi a fost organizată cu sprijinul C.J. Cluj-Napoca, C.J. B-N, C.J.C. B-N şi cele două şcoli populare de artă, protagonistele frumosului eveniment.
A urmat un frumos şi captivant spectacol, susţinut de formaţiile amintite mai sus, interpretând genurile muzicale enumerate şi culegând aplauze la scenă deschisă.
În finalul evenimentului, prof. Rozalia Fucă-Tomescu a acordat frumoase Diplome de excelenţă managerului Şcolii Populare de Arte din Cluj-Napoca, Vasile Corpodean şi reprezentanţilor acestei şcoli, mulţumimd pentru colaborare şi acest frumos dialog, iar oaspeţii au mulţumit pentru invitaţia de a se afla la Bistriţa, urmând să continue colaborarea rodnică cu şcoala din Bistriţa, inclusiv cu şcolile aflate la 100 kilometri depărtare de Cluj-Napoca.
Un dialog muzical din inimă pentru inimi de români, sensibil, util în anul formării României Mari.
Citiţi şi:
- Şcoala Populară de Arte Bistriţa, eveniment la Cluj
- Expoziţii de fotografie şi desen, pictură în cadrul Zilelor Şcolii Populare de Arte Bistriţa
- Bucuria de a dărui. Rozalia Fucă Tomescu, fiică a comunei Teaca, aduce sunetul muzicii pe uliţele copilăriei
- Dialog muzical la Şcoala de Arte
- Rozalia Fucă-Tomescu, cu un superb album de romanţe – De unde ştii vioară, tu?
Adaugă comentariu nou