Dimex Company şi SC LDP SA vor deszăpezi drumurile judeţene, cu 58 de utilaje şi peste 22.000 tone de sare şi nisip

Consiliul Judeţean va dezbate miercuri, în şedinţă extraordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea Programului de măsuri pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe drumurile judeţene din judeţul Bistriţa-Năsăud, în perioada 1 noiembrie 2018-31 martie 2019.Prin acest program, se vor stabili măsuri şi proceduri de acţiune în  vederea  asigurării  viabilitaţii drumurilor judeţene pentru perioada de iarnă, acesta fiind instrumentul prin care se va coordona întreaga activitate de deszăpezire, reţeaua de informare, precum şi instruirea corespunzătoare a personalului angrenat în această activitate.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a serviciilor  de prevenire şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice, drumurile judeţene au fost împărţite în 5 loturi – Bistriţa (1), Beclean (2), Năsăud (3), Şieu (4), Lechinţa (5). În anul 2018, urmarea procedurii de licitaţie deschisă, au fost încheiate acorduri cadru pe o perioadă de 4 ani cu Societatea Lucrări Drumuri şi Poduri S.A. Bistriţa pentru Lotul 1 şi Lotul 2 şi cu   Dimex 2000 Company SRL Rebrişoara pentru Lotul 3, Lotul 4 şi Lotul 5.

În contractele subsecvente se stabilesc cantităţile  şi măsurile necesare a se lua pentru asigurarea serviciilor de prevenire şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice.          

Astfel, pentru Zona 1 Bistriţa (124 km) este estimat un necesar de 1.300 tone de sare, 4.200 tone de nisip şi 13 autospeciale, iar pentru Zona 2 Beclean (192 km) este nevoie de 1100 tone de sare, 3,900 tone de nisip şi 13 utilaje. Pentru Zona 3 Năsăud (85 km), necesarul este de 800 tone sare, 2.700 tone nisip şi 10 utilaje; Zona 4 Şieu (115 km) – 900 tone sare, 3.100 tone nisip şi 11 utilaje; Zona 5 Lechinţa   (118 km) - 900 tone sare, 3.100 tone nisip şi         11utilaje. Per total, pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe cei proximativ 634 km de drumuri judeţene, sunt necesare 58 utilaje, 5000 tone de sare şi 17.000 tone de nisip.

În vederea desfăşurării corespunzătoare a activităţii de prevenire şi combaterea a lunecuşului şi a înzăpezirii, drumurile judeţene din administrare au fost încadrate pe trei  nivele de viabilitate şi de intervenţie pe timpul iernii.

         Executarea activităţilor se face din ordinul administratorului drumului, ca unic răspunzator al asigurării traficului în condiţii de siguranţă, fluenţă şi continuitate şi în conformitate cu prevederile din Ordinul Nr. 289/2170 din 17 iunie 2013 pentru aprobarea reglementării tehnice “Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice", indicativ AND 525-2013”.

            Prestatorul poartă răspunderea, pe toata durata contractului, de buna desfăşurare a activitaţii de prevenire şi combatere a lunecuşului și înzăpezirii pe toate drumurile judeţene cuprinse în contract, care trebuie realizată în termenele şi modalităţile stabilite prin “Normativ privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice", indicativ AND 525-2013.        

În această perioadă, se desfăşoară programul pregătirilor, respectiv revizuirea şi repararea utilajelor, a echipamentelor şi mijloacelor de transport prevăzute în programul de iarnă, inclusiv a spaţiilor de cazare, de garare utilaje, parcare; aprovizionarea cu materiale pentru prevenirea şi combaterea poleiului şi înzăpezirii;  pregătirea, completarea şi revizuirea spaţiilor de depozitare, stabilirea sectoarelor de drum pe care se acţionează numai cu materiale antiderapante; instruirea personalului; organizarea reţelei de coordonare operativă şi informare; asigurarea necesarului de indicatoare rutiere şi mijloace de semnalizare rutieră pentru închiderea, la nevoie, a sectoarelor de drum înzăpezite şi încheierea contractului cu A.N.M. pentru furnizarea informaţiilor meteo.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5