Din secretele nutritionistilor: Cum sa mananci mult, dar sa slabesti?
Majoritatea persoanelor care se confrunta cu surplusul de kilograme, considera ca prima si cea mai eficienta metoda de a slabi este infometarea. Nimic mai gresit! Lipsa alimentatiei nu este nici macar de departe o idee demna de luat in calcul, intrucat corpul are nevoie de suficienti nutrienti pentru ca tu sa fii activ si plin de energie, reusind sa faci fata tuturor provocarilor de peste zi.
Iata cateva sfaturi aprobate de nutritionisti, prin care poti reduce numarul kilogramelor !
- Nu sari niciodata peste micul dejun
Nu este doar un mit faptul ca masa de dimineata este cea mai importanta si ar trebui respectat acest orar, mai ales daca iti doresti sa ai un stil de viata sanatos, echilibrat, o silueta bine conturata.
Daca nu ai suficient timp la dispozitie dimineata pentru a iti pregati masa, cel mai bine ar fi sa apelezi la o varianta rapida, sanatoasa si extrem de delicioasa. Pregateste-ti micul dejun intr-un recipient pe care il poti lua la munca si care sa contina cereale bio fara gluten, lapte sau o varianta a acestuia facut din cocos sau migdale. Pentru un plus de gust, de savoare si de culoare, nu uita sa adaugi fructele proaspete preferate de tine sau cele de sezon. Poti asezona intregul amestec cu seminte de chia sau fulgi de cocos pentru a fi mai aspectuos.
- Consuma alimente cat mai putin procesate termic
Majoritatea persoanelor care isi doresc sa sa slabeasca, folosesc drept proces termic de pregatire al meselor fierberea. Cu atat mai mult, in cazul supelor sau ciorbelor care se prepara in cateva ore, legumele fierte un timp mai indelungat isi pierd din proprietati. Ideal ar fi sa folosesti alimente care necesita o pregatire termica de scurta durata. Totodata, ai putea sa incerci gama de produse bio de la Managisbio.ro pentru a avea o alimentatie echilibrata si sanatoasa.
- Verifica provenienta alimentelor
Anumite produse, considerate a fi sanatoase si recomandate in diete, pot fi de fapt, destul de daunatoare organismului. Spre exemplu, pestele de acvacultura este posibil sa fie crescut intr-un mediu nu atat de prielnic si hranit cu diverse substante, in timp ce pestele oceanic este mult mai sanatos, gustos si hranitor. De asemenea, daca nu ai posibilitatea sa mergi la o ferma pentru a cumpara oua proaspete, asigura-te ca citesti cu atentie inscriptiile de pe acestea, pentru a le alege pe cele de la gainile crescute in ferme si hranite cu produse naturale.
- Adauga in rutina ta alimentara mai multe legume si fructe
Fructele si legumele sunt recomandate, atat pentru a avea un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata, dar mai ales pentru ca acestea sunt bogate in nutrienti si vitamine, aspect benefic pentru organism. Atentie, insa! Nu toate legumele si fructele ar trebui consumate in cantitati la fel de mari, indiferent de modul de preparare, ci ar trebui sa se faca diferenta dintre cele care contin amidon, cele care sunt grasimi naturale si restul. Spre exemplu, cartoful este cel mai de seama reprezentant al amidonului, de aceea, mai ales daca iti doresti sa slabesti, nu este indicat sa il consumi in mod repetat.
- Inlocuieste gustarile nesanatoase cu o alternativa benefica organismului tau
Este indicat sa aitrei mese principalesi doua gustaripe zi, dar tine cont de faptul ca cele din urma ar trebui sa fie sanatoase si satioase. Poti folosi drept gustare oleaginoasele( alune, migdale, nuci) crude si, de preferat, nesarate. Incepe sa renunti la gustarile rapide gasite in comert, deoarece acestea nu au valoare nutritionala, ci doar un aport caloric destul de mare.
Acestea sunt sfaturile prin care poti avea mese bogate, dar pentru ca sunt corect alese, vei reusi sa adopti un stil de viata sanatos, facand kilogramele in plus sa dispara incetul cu incetul. Nu uita ca sportul este si el un factor important, asadar combina o alimentatie echilibratacu exercitiile fizice si schimba-ti stilul de viata, adaugand in agenda ta mai multe activitati pentru trup si minte.
Citiţi şi:
- Cum să îți sporești imunitatea natural cu produse bio în sezonul rece
- 10 gustări sănătoase pe care să le consumi zilnic
- 5 idei de mic-dejun rapid și sănătos
- Vrei să gătești într-un stil sănătos? Uite un ghid simplu de urmat
- Tu esti pregatit pentru vara? Iata care sunt cele mai bune alimente pe care le poti consuma in sezonul cald!
Adaugă comentariu nou