Doamna Munţilor, în eternitate. Vezi ce spunea Lucreţia Ciobanu despre bistriţeni

Supranumită „Doamna Munţilor”, Lucreţia Ciobanu a fost una dintre cele mai îndrăgite artiste ale ţării. Ne-a lăsat, în urma trecerii la veşnicie, o bogăţie spirituală deosebită care va sta mereu mărturie frumuseţii folclorului sibian.
Născută pe 27 octombrie 1924, Lucreţia Ciobanu a strălucit pe cele mai importante scene ale ţării, purtându-şi cu demnitate şi frumuseţe cei 91 de ani până în ultima clipă.
În numele artiştilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au colaborat cu Lucreţia Ciobanu, Alexandru Pugna transmite condoleanţe familiei: „Rămâne în sufletul nostru ca un adevărat om şi un artist model pentru generaţiile următoare. Puţini interpreţi de valoarea umană şi artistică a Lucreţiei Ciobanu am întâlnit. Am avut ocazia să particip într-un turneu lung realizat de Dumitru Buzoianu şi Radio Cluj în oraşele importante din Transilvania, alături de domnia sa. Atunci am aflat că i-a rămas în suflet judeţul nostru din turneele efectuate în urmă cu ani şi că a rămas impresionată că, atunci când mergeau la lucru, oamenii nu încuiau uşile ci lăsau doar o mătură, semn al faptului că nu este nimeni acasă. Mi-a povestit mulţime de lucruri despre viaţa artistică, despre Maria Peter şi Ioan Conea, dar şi despre viaţa domniei sale. Pe cât de mare artist era, pe atât de comunicativă, un suflet de aur. Îmi amintesc că atunci când s-a încheiat Turneul „Top Transilvania”, am condus-o toţi artiştii la Gara din Cluj, cu orchestra, iar din geamul trenului ne-a făcut cu mâna şi a început să plângă. Era un om minunat. Bunul Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul drepţilor, alături de marii artişti, amintind aici şi pe Valeria Peter Predescu, la adresa căreia avea doar cuvinte frumoase.

Comentarii

01/10/15 19:50
Cornel Costea

Un gând pios, o rugăciune și o lacrimă de neuitare la plecarea Doamnei Munţilor, Lucreţia Ciobanu, in Tărâmul fără Timp.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5