Dor Românesc, toamnă bogată sub bagheta maestrului Ştefan Cigu
Stagiunea de toamnă a ansamblului profesionist Dor Românesc este una bogată. Colectivul de artişti aduce, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, frumuseţea cântecului popular românesc atât pe scenele din judeţ cât şi din ţară. După Zilele Lechinţei, unde evoluţia ansamblului a fost aplaudată la scenă deschisă, maestrul Cigu a fost preşedintele juriului la Festivalul-concurs„Arte şi Tradiţii Româneşti” Slatina (Olt), acolo unde Matilda Pascal Cojocăriţa a fost în recital, ca invitat de onoare.
„Au participat peste 100 de copii şi elevi, solişti vocali, instrumentişti, grupuri vocale şi dansatori. A fost o competiţie deosebită şi ne-au onorat să fim alături de organizatori”, ne-a declarat maestrul Ştefan Cigu.
Potrivit acestuia, în pregătire este spectacolul aniversar al Domnicăi Dologa, la împlinirea a 30 de ani de activitate, orchestra repetând în aceste zile pentru ca totul să iasă la superlativ la evenimentul ce va avea loc pe 12 octombrie.
În perioada 19-21 octombrie, orchestra condusă de Ştefan Cigu va participa la cea de-a 50-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ediţie jubileu care se desfăşoară sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. „Vom acompania concurenţii, dar şi pe artişti ai scenei româneşti şi internaţionale, câştigători ai trofeului Crizantema de Aur. Este a 8-a participare la acest festival de renume şi ne bucurăm să fim invitaţi din nou la celebrarea acestui semicentenar, fapt care confirmă valoarea orchestrei noastre”, ne-a precizat maestrul Cigu. În recital se va afla şi bistriţeanca Domnica Dologa, deţinătoare a Trofeului festivalului „Crizantema de Aur”.
Reamintim faptul că în vară, la Bistriţa a avut loc Gala Crizantemelor dedicată aniversării renumitului festival de la Târgovişte, sub acompaniamentul orchestrei Dor Românesc evoluând Domnica Dologa, Ioachim Spân, Ioan Lazăr, Laris Rupea şi Alexandru Căpitan, alături de laureaţi din ţară – Tudor Bărbos şi Georgeta Plută, având ca invitaţi speciali pe Matilda Pascal Cojocăriţa şi Alina Mavrodin.
În perioada 13-17 noiembrie, maestrul Ştefan Cigu va participa, ca membru al juriului, la cea de-a 34-a ediţie a Festivalului-concurs naţional al interpreţilor cântecului popular românesc „Maria Tănase”, de la Craiova, unde vor participa şi solişti din Bistriţa.
„Sunt doar câteva din activităţile la care vor participa membrii ansamblului Dor Românesc. Între timp, se lucrează la piese noi pentru noua stagiune, atât ale soliştilor vocali, cât şi a soliştilor instrumentişti din cadrul ansamblului. De asemenea, în pregătire sunt şi spectacolele de iarnă, de colinde şi obiceiuri”, a mai precizat maestrul Ştefan Cigu.
Citiţi şi:
- Bistriţenii au strălucit la „Crizantema de Aur”
- Domnica Dologa, Matilda Pascal Cojocăriţa şi „Dor Românesc”, la „Crizantema de Aur”
- Matilda Pascal Cojocăriţa, în recital, dar şi în juriu la Crizantema de Aur. „Dor românesc”, sub bagheta maestrului Ştefan Cigu, acompaniază artiştii
- Crizantema de Aur, la Bistriţa, prin laureaţii acesteia
- „Dor Românesc” a excelat la „Crizantema de Aur”. Două albume semnate de Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ştefan Cigu, lansate la celebrul festival. Alexandru Pugna a reprezentat Ministerul Culturii
Adaugă comentariu nou