Dorințele părinților în comparație cu nevoile elevilor
După cum bine știm, fiecare om are anumite dorințe atât în ce privește dezvoltarea propriei persoane, cât și în ce privesc relațiile cu cei din jur, în mod special cu familia.
În prag de sărbători, Claudia Tomșa, profesor consilier școlar la Școala Gimnazială Nușeni, împreună cu d-na învățătoare Mititean Nicoleta, i-au provocat pe părinți să împodobească de data aceasta un brăduț mai special, al dorințelor pe care le au de la proprii copii. După ce fiecare părinte a întocmit o listă lungă cu dorințe, au fost recompensați cu câte o cutiuță în care erau așternute pe hârtie nevoile pe care copiii le au de la ei ca părinți. Deși poate că se așteptau să găsească o listă lungă de jucării pe care și le doresc cei mici sub brad, majoritatea dintre ei au fost surprinși, deoarece li s-a cerut să își petreacă mai mult timp împreună cu copiii. Consilierul școlar a subliniat faptul că e în regulă să avem dorințe de la proprii copii, însă acestea trebuie să fie realiste, deoarece așteptările prea mari pot să producă efecte negative la nivel psihic.
Activitatea a continuat cu discuții privind stilurile parentale, părinții fiind sprijiniți să își identifice propriul stil, apoi li s-au prezentat atât efectele pozitive, cât și negative pe care le are stilul parental în relația părinte-copil.
În încheiere, consilierul școlar a amintit că “părinții buni dau cadouri, iar părinții inteligenți dăruiesc propria lor ființă” , astfel motivând pe cei prezenți la activitate să își petreacă mai mult timp cu copiii, să le ofere atenție, dragoste și înțelegere celor mici.
Citiţi şi:
- “Școala părinților”, la Nușeni
- ȘCOALA PĂRINȚILOR LA URIU
- Instabilitatea în relaţia de cuplu afectează şi somnul copilului
- Cum poţi fi un părinte bun? II.
- Ludovic Orban, de Revelion, la Bistriţa: În 2018 va trebui să fim mai mult timp în mijlocul oamenilor, să fim mai atenţi şi receptivi la nevoile lor
Adaugă comentariu nou