Dr. Alina Filip: Încurajată de susținerea a peste 500 de bistriţeni, am solicitat Spitalului Județean de Urgență Bistrița alocarea a 5 paturi într-un compartiment de endocrinologie

Dr. Alina Filip, medic specialist endocrinolog, a depus la Spitalul Județean de Urgență Bistrița o solicitare privind alocarea unui număr de 5 paturi în cadrul unui compartiment de endocrinologie. De altfel, medicul bistrițean a lansat și o petiție online, pentru a avea suportul pacienților din județul nostru, care se confruntă cu probleme medicale care țin de această specialitate și care sunt nevoiți, pentru investigații suplimentare, să apeleze la sistemul privat de sănătate.

„Încurajată de susținerea dumneavoastră, prin cele peste 500 de SEMNĂTURI adunate într-un timp foarte scurt, am depus astăzi (n.n. – luni, 12 octombrie) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa o solicitare pentru alocarea de 5 paturi în cadrul unui compartiment de endocrinologie. Cei care doriţi să susţineţi în continuare acest demers, vă rog să semnaţi petiţia pe link-ul de mai jos!

https://www.petitieonline.com/sustineti_crearea_imediata...”, a transmis dr. Alina Filip.

Potrivit acesteia, sunt mai multe motive care au stat la baza iniţierii acestei petiţii.

Endocrinologia este SINGURA SPECIALITATE din Policlinica Bistriţa care NU își poate investiga DELOC pacienții în spital, deşi, pe lângă cazurile cu patologie tiroidiană, există şi cazuri grave, operate neurochirurgical (hipofiză), suprarenală, osteoporoză, copii cu deficit de hormon de creştere etc.

 Cei peste 450 de pacienţi care se adresează lunar Ambulatoriului de Endocrinologie au ACELEAȘI DREPTURI ca cei care se adresează altor specialităţi, de a avea acces la dotările spitalului (CT, RMN şi analize gratuite) şi de a fi trataţi de medicul lor curant.

 Sub presiunea unei norme impuse, de 28 de pacienți pe zi, fără a putea efectua puncții, elastografie, fără sală de tratament pentru injecții şi perfuzii, fără a avea timpul alocat sau personal suplimentar pentru efectuarea procedurilor și supravegherea pacienților, riscăm să ajungem în imposibilitatea de a asigura calitatea actului medical la cel mai înalt nivel. Pentru că nu putem aștepta studii de fezabilitate, construcții de clădiri noi care durează ani de zile.

Înțelegând situația pandemică și constatând că alte secții se pot dezvolta în continuare, chiar și în aceste condiţii deosebite, solicităm DOAR 5 PATURI pentru pacienţii noștri”, argumentează dr. Filip această solicitare transmisă Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5