Dr. dr Ana Tătar: Din neglijenţa unui medic nu mai pot umbla şi depind 24 ore din 24 de ajutorul unei doamne
E un termen mai nou folosit la noi care denotă o greşeală gravă, din neglijenţă sau nepricepere, a unui medic dăunând pacientului- „Mal Praxis”.
Mie, în iulie 2014, mi s-a întâmplat aşa ceva. Nu dau numele medicului care nici nu a recunoscut că mi-a lezat un centru nervos cu o injecţie, producându-mi dureri îngrozitoare. Urmarea e că nu mai pot umbla şi depind 24 ore din 24 de ajutorul unei doamne, angajate pe bani.
Asemenea greşeli se pedepsesc în general. Dar cum „corb şa corb nu-şi scoate ochii”, nici medicii nu se hotărăsc adesea să procedeze corect. Nu-l voi da în judecată şi nici nu-i spun numele pentru mie mi-e ruşine de neglijenţa lui, medic cunoscut în Bistriţa.
Omeneşte ar fi fost să-şi recunoască greşeala, nu să o acopere şi să mă viziteze să încerce cumva să-mi uşureze neputinţa care mă ţine la pat şi şezând pe pat. Asemenea viaţă nu –i doresc nimănui.
Dumnezeu mi-a lăsat mintea limpede şi voinţa de a rezista, cerându-i ajutorul să-mi aducă moartea.
Am scris toate acestea, să ştiţi, dragi cititori, că în zilele noastre jurământul depus de medici e adesea încălcat, iar pacientul rămâne fără ajutor!
Citiţi şi:
- Prof. Rodica Tătar: Integrarea elevilor cu CES- mit sau realitate?
- Patru noi cabinete ale medicilor de familie în mediul rural! Alte cinci cabinete au fost înființate prin cumpărare de praxis medical
- (Video) A trecut la cele veşnice o somitate a lingvisticii mondiale, Cetăţean de Onoare al oraşului Bistriţa
- Cu sau fără religie pentru copiii noştri?
- Care sunt cele mai potrivite lenjerii de pat pentru anotimpul cald
Adaugă comentariu nou