Echipa AtomicBots scrie istorie la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Bistrița

prof. Aurelia Hîruța

Printre cluburile bine consolidate din Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, din Bistrița se numără de doi ani de zile și clubul de robotică, reprezentat de echipa AtomicBots.

În septembrie 2022, 15 elevi ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, au fondat echipa de robotică a școlii din proprie inițiativă, pornind la drum cu mult optimism și ambiție. Aduși împreună de pasiunea pentru robotică, au făcut tot posibilul să evolueze și să țină pasul cu celelalte echipe din FTC România.

Chiar dacă la început nu aveau nimic, astăzi se bucură de un sediu propriu, de toate ustensilele necesare, de un teren de antrenament și multe altele. Toate aceste lucruri nu au fost obținute ușor, dar, cu ajutorul a trei profesori care le sunt acum mentori, am reușit să obținem tot ceea ce și-au propus.

Obiectivul lor principal este să atingă un nivel de performanță superior în cadrul competiției First Tech Challenge, punând accent pe excelență tehnică. Își doresc să devină complet independenți din punct de vedere al cunoștințelor și abilităților, astfel încât să poată depăși cu ușurință orice obstacol tehnic  și care le-ar putea încetini progresul. Țelul lor este să abordeze orice provocare cu încredere și eficiență pentru a evolua constant și pentru a-și atinge potențialul maxim.

Motto-ul lor, care apare și pe materialele promoționale, este „Totul în ultima secundă”.

Echipa AtomicBots este organizată în patru departamente principale, fiecare având un rol bine definit și esențial pentru desfășurarea activităților și atingerea obiectivelor: Relații Publice (PR), Marketing, Asamblare și Programare. Departamentul de PR se ocupă de gestionarea imaginii echipei, comunicarea cu partenerii și promovarea activităților către publicul larg.

Marketingul joacă un rol crucial în crearea strategiilor pentru atragerea resurselor, a sponsorizărilor și în creșterea vizibilității proiectelor acestora. Departamentul de Asamblare este responsabil de partea practică și mecanică a proiectului, lucrând la crearea și optimizarea structurii și funcționalității robotului. În același timp, departamentul de Programare dezvoltă soluții software inovatoare și contribuie la integrarea acestora cu partea hardware, asigurând performanța și eficiența robotului lor.

Toate aceste departamente colaborează strâns pentru a asigura succesul în competiția internațională de robotică organizată de FTC.

Robotul lor preferat se numește „Domnu Radu”!

FIRST Tech Challenge (FTC) este o competiție de robotică cu tradiție în SUA, care se adresează elevilor din clasele 7-12 si care presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot.  Competiția se desfășoară și în România din anul 2016 sub numele de FIRST Tech Challenge România și este organizat de Asociația Nație Prin Educație.

Meciurile competiționale se dispută în alianțe: – 2 echipe în alianța albastră, 2 echipe în alianța roșie si 4 roboți pe un teren specific de joc. Construcția robotului este bazat pe un kit care este format din piese metalice și/sau plastic, din care se construiește structura și sistemul de angrenare , împreună cu diferite piese electronice(senzori, sisteme de control, cameră video), toate acestea puse în mișcare de un dispozitiv bazat pe Android (sistem de operare) programat folosind Java (limbaj de programare),prin sistemul de blocuri de programare, sau alte sisteme de programare Android.

Echipele sub îndrumarea antrenorilor, mentorilor și împreună cu voluntari, dezvoltă strategii și construiesc  roboți, bazându-se pe principii inovatoare, din inginerie.

Premiile sunt date pentru performanța și construcția robotului precum și pentru activitățile echipelor de robotică în comunitate. (Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/FIRST_Tech_Challenge)

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5