Elevii de la Școala Gimnazială Șieu învață Matematică și Informatică în laboratorul Digitaliada

Școala Gimnazială Șieu este una dintre cele 10 școli câștigătoare ale concursului de selecție Digitaliada și a patra școală din județul Bistrița-Năsăud care intră în programul Fundației Orange. Astfel, cei 67 de elevi de gimnaziu încep noul an școlar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaționale pentru Matematică și Informatică și cu profesori instruiți pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învățare.

Laboratorul digital al Școlii Gimnaziale Șieu a fost dotat cu 25 de tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, aceștia primesc un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare și planuri de lecții pentru a susține învățarea matematicii și TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiți să utilizeze metodele digitale la clasă.

„Felicitări școlii Șieu pentru câștigarea concursului. Elevii vor învăța în anii următori într-un laborator digital complet echipat, iar profesorii sunt instruiți prin program cum să utilizeze noile tehnologii la clasă. În județul Bistrița avem deja în program și școlile din Salva, Petriș și Uriu, ai căror profesori sunt modele pentru colegii lor. Datorită programului Digitaliada al  Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață matematică și TIC cu metode digitale” - Amalia Fodor, director Fundația Orange.

În era digitală, competenţele digitale sunt imperioase pentru evoluţia elevilor şi a profesorilor. Elevii apreciază mult orele în care este inclusă educația digitală, de aceea ne dorim să le oferim o şcoală în care să se dezvolte, să se descopere, să experimenteze şi să progreseze concomitent cu starea de bine şi studiul din plăcere”, a declarat directorul școlii din Șieu, Monica German, la aflarea veștii că școala se alătură comunității Digitaliada.

“Digitaliada este o oportunitate extraordinară de a schimba, de a aduce un suflu nou în viața școlii, pentru elevi în primul rând, dar și pentru profesori”,  declară directorul școlii din Uriu, domnul Ioan Andráș.

Suntem deschiși către tehnologie. Ne-am dorit să fim parte din proiectul Digitaliada, iar de atunci școala se bucură de tablete și aplicații digitale ce permit copiilor o învățare mult mai rapidă, declară fostul director al școlii din Salva, Luminița Cuceu.

”Ne bucurăm de tablete și de materialele didactice. Ne-au ajutat să atingem o țintă a proiectului propriu de dezvoltare instituțională pentru că noi am identificat această nevoie. Suntem recunoscători pentru profesionalism și pentru calitatea materialelor. Ne bucurăm că suntem parte a acestui proiect”, declară directorul școlii din Petriș, Laura Moldovan.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro.

***

Fundația Orange susține educația digitală la nivel național. Oricine este interesat de predarea și învățarea cu ajutorul tehnologiei digitale are la dispoziție în mod gratuit platforma online www.digitaliada.ro și, totodată, poate aplica la concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează dezvoltarea de materiale educaționale în limba română.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 6 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro in proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.ro și www.digitaliada.ro.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5