Emoție, tradiție și performanță, în școlile năsăudene. Primarul Dorin Vlașin și prefectul Teofil Cioarbă, la evenimentele festive din orașul academicienilor
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
- View the full image
Prefectul județului Bistrița-Năsăud, alături de primarul Dorin Vlașin,viceprimarul Marius Bodea, au fost alături de elevii, cadrele didactice și comunitatea năsăudeană la festivitățile de deschidere a anului școlar în "orașul academicienilor". Emoție, tradiție și performanță sunt cuvintele care descriu parcursul elevilor de la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu", Colegiul Național "George Coșbuc", Liceul Economic și Liceul Silvic "Transilvania" din Năsăud.
"Dragi elevi, trebuie să vă bucurați de fiecare moment alături de părinții voștri, de doamnele învățătoare și de profesori. Vă doresc să aveți un an nou școlar plin de succes, să aveți calificative și note foarte bune. Sunte emoționați pentru că un început de an școlar e ca un început de nou drum.aici e pepiniera noilor generații din comunitatea noastră", a transmis primarul Dorin Vlașin.
"E o bucurie pentru min să fiu astăzi la Năsăud și decizia de a fi alături de dumneavoastră e din două motive: din respect pentru dvs., ca familii, și din respect pentru înaintașii Năsăudului, care acum 160 de ani au înființat Școala Gimnazială de la Năsăud. Mă bucur că Năsăudul a oferit tot timpul generații întregi de academicieni, de profesori universitari și îmi doresc ca din rândurile voastre, ale elevilor, să vedem următorii profesori universitari sau academicieni ai României. Mă bucură faptul că suntem aici alături, Biserica, Familia, autorități și îmi doresc să luptăm împreună împotriva acestui fenomen care este un pericol pentru toți tinerii, atât din Năsăud, cât și din Bistrița-Năsăud și România, cel al drogurilor. Vreau să luptăm împreună pentru a combate acest fenomen, să ajutăm copiii să aleagă o cale mai bună", a declarat prefectul Teoful Cioarbă.
Directorul Școlii Gimnaziale Mihai Eminsecu, prof. Maria Greabu, a transmis mult succes școlarilor care au pășit pentru prima dată în curtea școlii, dar și elevilor mai mari, îndemnându-i să concureze cu ei înșiși, să se autodepășească, amintind deviza instituției - "Școala cu acces la succes!".
"Aduc mulţumirile mele, în primul rând, Consiliului Local al oraşului care a venit în sprijinul nostru şi prin intermediul căruia avem un contract extern cu Forţa Zero. Aşa cum ştiţi, în fiecare zi, noi avem o persoană care este atentă la siguranţa dumneavoastră. De asemenea, camerele audio-video funcţionează pe holurile din toate cele trei corpuri de clădire. Sigur, unii dintre dumneavoastră sunteţi deranjaţi, dar trebuie să ştiţi că pentru binele dumneavoastră trebuie să fiţi în siguranţă. Mulţumesc Poliţiei oraşului Năsăud, mulţumesc Poliţiei Locale, mulţumesc celor de la Forţa Zero, mulţumesc Poliţiei de la Siguranţa Şcolară Bistriţa care a venit mereu spre noi şi, îndrăznesc să spun că, deocamdată, nu avem probleme mari legate de acest subiect, prin sprijinul şi colaborarea tuturor.
În acest an şcolar, suntem în număr de 956 de elevi, 132 în învăţământul primar, 109 în învăţământul gimnazial, şi 715 elevi sunt de nivel liceal, drept pentru care nu încăpem cu toţii în primul corp de clădire, corpul principal. Împreună cu Consiliul Profesoral şi în Consiliului de Administraţie, am decis ca în acest an să intre în corpul principal clasa a IX-a A – Matematică-Informatică, clasa a IX-a C, prima clasă de Filologie, clasa a IX-a S, prima clasă de Ştiinţele naturii. De asemenea, aducem înspre noi clasa a XI-a B şi XI E – Matematică-Informatică, respectiv Educator-Puericultor, din simplul motiv că efectivul lor este mai mic şi noi dispunem de două clase mici", a men'ionat directorul CN George Coșbuc, prof. Steluța Vâju.
"Am început noul an în forţă, avem trei clase de liceu şi două de învăţământ profesional, două cu calificarea de tehnician în silvicultură şi exploatări forestiere, una de tehnician protecţia şi calitatea mediului, două de învăţământ profesional, una de calificare pădurar şi una de operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor. Am început cu un efectiv de 331 elevi distribuiţi în 14 clase şi cu un efectiv de 30 de profesori. Pentru acest an şcolar, ca proiecte avem încheierea contractelor cu agenţii economici, în perspectivă, avem un proiect de reabilitare prin AFIR, având în vedere că, începând din acest an, suntem pe lista – alături de liceele agricole – ministerului de resort privind dubla finanţare, adică, atât din partea Ministerului Învăţământului, cât şi din partea Ministerului Mediului, aşa cum şi liceele agricole sunt finanţate de la Ministerul Agriculturii. Am făcut demersuri anul trecut, în urma unor întâlniri cu parlamentarii din Bistriţa şi nu numai şi, ca urmare a acestor demersuri, în noua Lege a Educaţiei a fost inclus şi un articol referitor la învăţământul silvic, având în vedere că agricultura, cu 14 milioane de hectare, este un domeniu prioritar şi atunci şi silvicultura, cu 7 milioane de hectare, pe acelaşi model, trebuie să fie un domeniu prioritar şi învăţământul silvic să se bucure de o mai mare importanţă în sector.
În acest an gradul de ocupare este aproape maxim. Avem peste 80 de elevi în internat. Internatul a fost zugrăvit şi pregătit pentru a primi elevii. Atât internatul cât şi cantina, este foarte important acest aspect. Suntem printre puţinele internate din judeţ, de pe Valea Someşului este singurul internat cu cantină, unde sunt cazaţi atât elevii noştri, majoritatea, dar şi elevi de la Liceul Economic şi de la Colegiul „George Coşbuc”. Oferim condiţii foarte bune atât de cazare, cât şi de masă. Elevii şi părinţii sunt foarte mulţumiţ", a transmis directorul Cristian Cosma de la Liceul Silvic Transilvania.
"Mi-am pregătit un discurs, dar cred că e mai bine să vă spun din suflet ceea ce am de spus. E un nou an şcolar, un nou început, o nouă etapă din viaţa noastră, e o nouă scară pe care trebuie să urcaţi, cei din clasele a X--a și a XI-a Pe cei din clasele a XII-a îi aşteaptă un an dificil dar, cu muncă, veţi avea şi rezultate. Cei din clasa a IX-a intraţi pentru prima dată în acest liceu – să fiţi curajoşi, să fiţi îndrăzneţi, să descoperiţi adevărate potenţiale. Aveţi în faţa voastră un colectiv profesoral deosebit, foarte pregătit şi deschis la nou. Să dea Dumnezeu să se termine anul cu bine, să vă văd realizaţi, bucuroşi că vine vacanţa... Vă mulţumesc că aţi venit la Liceul Economic şi vă doresc au an plin de succese.", a precizat directorul Alina Salvan de la Liceul Economic.
Citiţi şi:
- Fostul director al liceului din Teaca, consilierul local Ioan Mihalci, cere IŞJ BN să reevalueze desfiinţarea clasei a IX-a de învăţământ profesional
- Camelia Tabără: Ştim că se lasă cu supărări. Am diminuat reţeaua şcolară cu 23 de formaţiuni. Mai puţine clase de-a IX-a la opt licee!
- La Grupul Şcolar Silvic Năsăud, în viitor, O clasă de „Ştiinţe ale naturii?!
- Premii pentru elevii de la Liceul Silvic Transilvania la Concursul Județean "Întinde mâna, prietene!”
- Clopoţelul a sunat, cu directori noi, pentru elevii Colegiului „Grigore Moisil”
Adaugă comentariu nou