Eurodeputatul Rareş Niculescu: Subvenţiile pentru fluturi şi gâşte cu gât roşu nu ar trebui să fie prioritatea APIA
Subvențiile destinate "pajiștilor importante pentru fluturi" și pentru a proteja "gâsca cu gât roșu" afectează legitimitatea și credibilitatea Politicii Agricole Comune, consideră deputatul european Rareș Niculescu, membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.
Europarlamentarul român al Partidului Democrat Liberal crede că este surprinzătoare preocuparea Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură pentru cele două domenii, fapt anunţat în cadrul unei conferinţe privind oportunităţile de finanţare a agriculturii româneşti. „Îmi permit să recomand autorităţilor române să acorde mai multă atenţie unor probleme mai stringente, cum ar fi măsurile privind pensionarea anticipată a agricultorilor, domeniu în care România înregistrează întârzieri nepermise. Fără a contesta importanţa protejării biodiversităţii, consider că cele două măsuri anunţate puteau să mai aştepte”, apreciază Niculescu.
„În această perioadă, toate statele membre ar trebui să apere în faţa societăţii importanţa şi utilitatea politicilor agricole europene şi să susţină alocarea unui buget adecvat pentru aceasta. Contribuabilul, român sau din alt stat membru, nu poate lua în serios o politică agrară care utilizează în acest fel banii europeni, avănd totodată ambiţia de a gestiona peste o treime din bugetul Uniunii”, precizează deputatul european.
Cele două noi măsuri au fost anunţate acum cîteva zile de conducerea APIA şi fac parte din plăţile compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală, finanţate din bugetul UE.
Citiţi şi:
- Rareş Niculescu: Socialiştii români au blocat dezbaterea privind ajutorul pentru secetă
- Rareş Niculescu: Subvenţiile acordate agricultorilor români vor ajunge la nivelul mediu din UE
- Eurodeputatul Rareş Niculescu: Din 2014, finanţări UE consistente pentru fermierii români
- Rareş Niculescu: Acvacultura, o oportunitate economică pentru România
- 2292 de amendamente la proiectul de raport privind subvenţiile agricole
Adaugă comentariu nou