Evită căderile de calciu din timpul verii cu aceste metode de prevenție
În sezonul cald, atunci când temperaturile sunt foarte ridicare, în special femeile sunt mult mai predispuse în a suferi de căderi de calciu sau hipocalcemie. Acestea sunt destul de frecvent întâlnite la fiecare început al verii și este una dintre cele modalități, prin care corpul, ne transmite faptul că, nu are parte de aportul necesar de nutrienți și vitamine de care are nevoie, pentru a funcționa în parametri normali.
Lipsa vitaminelor, deshidratarea, un regim alimentar necorespunzător, consumul excesiv de zahăr, stilul de viață sedentar dar și stresul la care ești supusă zi de zi, te poate duce, inevitabil la căderi de calciu foarte frecvente.
Semnele unei căderi de calciu
Calciul se regăsește într-o cantitate destul de mare, în corpul nostru, cu preponderență, în oase. Iar acesta este responsabil cu menținerea unei sănăți optime a oaselor și dinților, asigurând, inclusiv o bună funcționare a celulelor nervoase și musculare.
Multe persoane nu știu că au o cădere de calciu, datorită faptului că simptomele pot varia de la o persoană la alta. Dar printre cele mai comune semnale pe care ți le dă corpul că ai o carență de calciu sunt:
· Senzație de amețeală sau leșin;
· Furnicături în membrele inferioare și superioare sau tremur ale acestora;
· Insomnie, stări de apatie sau chiar depresie;
· Senzație de sufocare și palpitații;
· Contracții musculare involuntare sau spasme;
· Lipsa poftei de mâncare;
· Dereglari menstruale.
Aceste simptome nu doar că sunt foarte neplăcute, dar îți pot afecta calitatea vieții sau chiar sănătatea pe termen lung. Dacă te-ai confruntat deja cu căderi de calciu în alte sezoane calde, sau pur și simplu nu îți dorești să ajungi acolo, acum este timpul să începi să previi.
Iată câteva moduri prin care poți face asta.
Schimbă stilul alimentar cu unul sănătos
Așa cum știm deja, alimentația are o influență foarte mare în starea noastră de sănătate. Iar un stil al alimentației precar, sărac în vitamine și nutrienți, te va duce cu siguranță la căderi de calciu și posibil și la alte probleme de sănăate.
Adoptă un stil de viață bogat în fructe, legume dar și în lactate, brânzeturi sau alimente bogate în calciu și Vitamina D, care are rolul de a fixa calciul în oase. Acesta se găsesc în ouă, cereale, suc de portocale, ciuperci, lapte, somnon, ulei de pește sau soia.
Apelează la perfuzii cu vitamine
Perfuziile cu vitamine pe care, specialiștii de la ClinicaOxxygene.ro ți le pun la dispoziție nu doar că au rolul de a preveni aceste carențe de calciu, dar te ajută să te simți mai bine, din multe alte puncte de vedere.
Aceste perfuzii aduc, un aport de vitamina C, care întărește sistemul imunitar, vitamine B1 și B6 care au un rol esențial în procesele cognitive, memoriei și în tratarea migrenelor, dar și protejeaază sănătatea celulelor și a neuronilor.
Fă mișcare
Nu este nevoie să mergi neapărat la sala de fitness pentru a face sport, sau să cheltui sume foarte mari pentru acest lucru. În special, dacă ai un stil de viață sedentar, profită de vremea frumoasă pentru plimbări sau chiar alergări ușoare.
Dacă ești fan al rolelor sau bicicletei, apelează la acestea instrumente care te vor umple de energie și pentru care, organismul tău îți va mulțumi.
Citiţi şi:
- Prof. dr. Maria Pop: Menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi a sistemului osos
- Prof. dr. Maria Pop: Osteoporoza este o boală a oaselor. Vezi remediile
- 10 vitamine și minerale esențiale pentru sănătate
- Sirop Imunotonic (fără zahăr), un stimulator foarte eficient al imunității! Vezi de unde îl poţi cumpăra, în Bistriţa!
- Vitamine si minerale necesare in nutritia cainilor
Adaugă comentariu nou