Exclusivitate ! Şi ei au fost în clasa I ! Prefectul Ovidiu Frenţ: Prima zi de şcoală a fost acum 45 de ani

Judeţul a căpătat din nou culoare prin zâmbetul miilor de elevi care au animat străzile, fie ele în oraşe sau în cele mai izolate cătune. Cu flori în mână pentru doamna învăţătoare sau pentru doamna dirigintă, cu emoţii pentru noul an şcolar, cu mic cu mare, elevii au păşiu cu încredere în viitor spre clasa care va deveni a doua casă.

Dorim tuturor profesorilor şi elevilor un an şcolar plin de performanţe, iar cititorilor noştri le aducem în dar câteva din gândurile personalităţilor care ne vorbesc, în premieră, despre emoţiile primei zile de şcoală.

 

Îmi amintesc că mi-am dorit să merg la şcoală, să fiu elev. Am învăţat la Şcoala Generală nr. 1 Bistriţa. Am fost foarte emoţionat în ziua respectivă (n.n. – 15 septembrie 1974) şi foarte curios de ce urma să se întâmple, de ce îmi ca aduce noua calitate de elev în clasa I. Parcă văd şi acum aglomeraţia din curtea şcolii, când stăteam toţi grămadă, noi, bobocii, iar învăţătorii ne strigau pe clase. Învăţătoarea mi-a fost d-na Florica Tătaru. Îi cunoşteam pe unii colegi de la grădiniţă, pe alţii din cartier şi am plecat cu prieteni pe drumul învăţăturii. M-a impresionat clasa în care erau puse planşele cu litere şi cifre, foarte artistice. Am fost foarte încântat când am ajuns în bancă şi ne-a dat Abecedarul. Îmi amintesc că am avut servietă încă de la început, atunci nu erau ghiozdane ca acum. A fost o zi intensă şi obositoare pentru că eram alertat de tot ce se întâmpla în jurul meu. Totul era nou. Cred că învăţăm cât trăim, aşa cum se spune acum, pe tot parcursul vieţii. Mai cred că trebuie să înveţi dacă vrei să ai performanţe, să reuşeşti.

....................................

Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5