Felicitări ! În 2019 I.S.U. a intervenit la 11 712 situaţii de urgenţă în Bistriţa-Năsăud

„Îndeplinirea misiunilor din anul 2019 se datorează disponibilităţii forţelor specializate ale inspectoratului, de diversificare a misiunilor specifice, dezideratului apărării vieţii, bunurilor materiale şi mediului, precum şi încrederii mari a populaţiei în solicitarea instituţiei noastre şi în alte situaţii, altele decât urgenţele generate de incendii” a declarat inspectorul şef al ISU Bistriţa, col. dr. ing. Constantin Florea, la Bilanţul ISU pe 2019 ce a avut loc la Palatul Administrativ.
Pe parcursul anului 2019, în zona de competenţă a I.S.U. „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud s-au înregistrat 11712 situaţii de urgenţă (o creștere cu 2,61% faţă de 11414 situaţii de urgenţă produse în anul 2018), dintre care: 270 Incendii; 10498 - Ajutor medical de urgenţă; 72-Incendii de vegetaţie şi altele; 72-Asistenţa persoanelor; 390 Alte situaţii de urgenţă; 410-Protecţia comunităţilor; 401- Deplasări fără intervenţie, alerte false, întoarse din drum şi asigurări/supravegheri.
Pe timpul intervenţiilor (cu excepţia celor S.M.U.R.D.) a fost salvată viaţa a 161de persoane (73 adulţi şi 88 copii) şi au fost protejate bunuri în valoare de 34,23 milioane lei. Cu toate eforturile depuse de forţele profesioniste, în urma incendiilor din anul 2019 au fost înregistrate 1 deces şi 18 persoane rănite.
c)Timpul mediu de răspuns, total intervenţii:
- Urban 06:53
- Rural 16:29

În cadrul subunităţilor inspectoratului, sunt operaţionale 7 module S.M.U.R.D., astfel:
Garda de Intervenţie numărul 1 Bistriţa cu o ambulanţă tip C1 şi o ambulanţă tip B2;
Garda de Intervenţie numărul 2 Prundu Bârgăului cu o ambulanţă tip B2;
Punctul de Lucru Lechința, cu o ambulanţă tip B2;
Garda de Intervenţie numărul 1 Năsăud, cu o ambulanţă tip B2;
Garda de intervenţie numărul 2 Beclean, cu o ambulanţă tip B2;
Garda de Intervenţie 3 Sângeorz Băi, cu o ambulanţă tip B2.
În urma analizei statistice a datelor privitoare la timpii totali de intervenţie, în cazul pacienţilor traumatizaţi, care reprezintă aproximativ 15,52% din totalul intervenţiilor, este de remarcat, în primul rând, că în aproximativ 92,52%situaţii de urgenţă, pacienţii au beneficiat de management care să respecte principiul ,,orei de aur’’. Timpul total de intervenţie s-a încadrat în intervalul de 30-50 minute, interval în cadrul căruia s-a lucrat eficient pe pacient, atât tehnic cât şi medical şi au fost furnizate echipelor de traumă intra-spitalicească, în timp optim, pacienţi corect pregătiţi pentru rezolvarea definitivă a leziunilor.
„Pentru promptitudinea intervenţiilor dvs. nu pot decât să vă felicit, în 2018 aţi avut cel mai bun timp de reacţie din România, în jur de vreo 13 minute, în timp ce media naţională era de 70. Declajul dintre dumneavoastră şi media generală era mare. Să fii primul în topul românesc înseamnă ceva. Vă apreciez pentru că vă expuneţi în faţa pericolului fără a şovăi, câţi pot să facă asta? Mi-aş dori ca multe din instituţiile din subordinea Instituţiei Prefectului să acţioneze ca la carte. Atunci am fi de top european. Pentru mine sunteţi etalon şi o să vă dau ca exemplu peste tot unde merg”, a declarat prefectul Stelian Dolha.
„Colaborarea dintre Consiliul Judeţean şi dumneavoastră a fost deosbită şi se vede prin realizări. Vă felicit pentru devotamentul, dârzenia şi dragostea pe care o alocaţi meseriei pe care o aveţi. Nu poate fi nimic mai important decât salvarea vieţii unui om. Consiliul Judeţean a alocat în ultimii trei ani fonduri substanţiale pentru dotarea unităţii dumneavostră, rămâne ca să continuăm această colaborare acolo unde este strict necesar. Este un an mai puţin bogat, dar sperăm să ne îndeplinim atribuţiile pe care le avem, să fim în slujba cetăţeanului”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica.
În acest cadru au fost felicitaţi şi premiaţi doi dintre colegii salvatori, pompierul anului 2019- plt. major Greab Rareş Cornel şi plt.major Ceşa Dumitru Pavel, fiecare misiune în parte fiind o luptă pentru salvarea de vieţi, reuşind să-şi arate profesionalismul şi dând dovadă de curaj în situaţii extreme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5