( Foto) Felicitări ! Virginia Linul, expoziţie la Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni şi Teatrul Național. Creaţiile bistriţencei, admirate de șefi de stat și personalităţi din 48 de ţări

600 de femei vorbitoare de franceză din 48 de state - printre care șefi de stat și o laureată a premiului Nobel, au creat la Palatul Parlamentului o atmosferă specială în cadrul Conferinței internaționale a femeilor francofone, deschisă la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis care a vorbit despre schimbarea mentalităţi pentru ca egalitatea de gen să devină o realitate. El a amintit că prezenţa femeilor este încă mult mai redusă în zonele de decizie şi management în raport cu bărbaţii. La eveniment participă ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase, Michaelle Jean — secretar general al Organizației Internaționale a Francofoniei, a lui Ameenah Gurib-Fakim — președintele Republicii Mauritius, a lui Yannick Glemarec — directorul executiv adjunct al organizației ONU Femmes și a lui Ouided Bouchamaoui — laureată a Premiului Nobel pentru Pace, președinta Uniunii Tunisiene pentru Industrie, Comerț și Artizanat, înalți demnitari din statele reprezentate, printre care Armenia, Congo, Egipt, Franța, Canada-Quebec, United Nations Population Fund (UNFPA). Potrivit MAE, au fost dezbătute cele trei teme majore ale conferinței: drepturile femeilor și accesul la piața muncii, inovația și antreprenoriatul feminin și, respectiv, leadership-ul femeilor în guvernanța economică, în cadrul unor reuniuni în plen și pe ateliere de lucru.
Tradiţiile româneşti sunt reprezentate de Virginia Linul, prezentă în aceste zile cu un stand la Parlamentul României, unde prezintă atât costumele populare, cât şi LinIa tradiţională. De asemenea, creatorul bistriţean a avut şi o prezentare de modă la Teatrul Național ''I. L. Caragiale'' din București, unde participanții au avut ocazia să admire o expoziție care ilustrează modul în care designerii români valorifică elemente tradiționale ale portului popular românesc. Alături de ea au fost prezenţi europarlamentarul Viorica Dăncilă, ministrul Doina Pană, secretarul de stat Alexandru Pugna, îndrăgita vedetă TVR – Iuliana Tudor, expoziţia fiind admirată şi de preşedintele ţării, precum şi de ministrul de Externe – Teodor Meleşcanu. „Ţinutele expuse, atât din LinIa tradiţională, cât şi costumele de pe Valea Someşului, sunt admirate de invitaţii din ţară, dar şi de peste hotare din cele 48 de state participante la eveniment. Este o bucurie şi o cinste pentru mine să reprezint tradiţiile noastre la cel mai înalt nivel”, ne-a declarat Virginia Linul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5