Frumoasa gară din Sângeorz Băi, abandonată şi păzită numai de câini!
Cine a fost şi ce a fost odată gara CFR din Sângeorz Băi?
A fost un furnicar pentru turiştii şi bolnavii din judeţ, ţară, Europa şi mapamond, un punct de reper spre o oază de sănătate în frumoasa şi supraaglomerata Staţiune Sângeorz Băi, unde tămăduitorul „borcut” a salvat vieţi şi a însănătoşit milioane de cetăţeni.
Dar a fost odată... A venit „miracolul revoluţiei” care a distrus tot ce era util, necesar şi frumos în această zonă, s-a vândut şi distrus cu nemiluita şi din vestita şi coheta staţiune a mai rămas un parc pustiu, două hoteluri balneare aproape goale, bază de tratament vândută, inclusiv ape minerale, izvoare cu borcut (???!!!) concesionate şi încet-încet s-a instalat tăcerea şi pustiul.
Şi atunci i-a venit rândul şi gării Sângeorz Băi, prin suspendarea circulaţiei trenurilor de călători, altădată pline cu bolnavi care veneau la tratament, dar care au fost anulate din lipsă de călători şi profit, datorită unui management neperformant.
Întrebăm, „nu dăm cu parul”, cine-i de vină în tot acest faliment şi degringoladă?!
Frumoasa şi cocheta gară a devenit pustia, abandonata, ferecata gară, unde s-a aşternut liniştea, tăcerea, nepăsarea şi, încet-încet degradarea şi distrugerea, cu bună intenţie, a structurii CFR şi aruncarea banilor pe apa sâmbetei, atunci când a fost modernizată.
Noroc cu nişte dulăi vanitoşi şi ambiţioşi, inclusiv câini comunitari, buni lătrători, care patrulează zona şi dau semnalul de plecare sau sosire a trenului prin „ham-ham”!
Cine am fost şi ce-am ajuns?! Oare ce va mai fi?!
Citiţi şi:
- Gabi Balint: O zi pe an schiez. Nu puteam să ratez, dacă tot m-a prins la Bistriţa
- Scăldatul în borcut pe vremuri și modul de utilizare a acestuia în stațiunea Sângeorz-Băi!
- Inna poartă cu mândrie „păuniţa” de Sângeorz Băi
- Condiţii mai bune şi echipamente performante, pentru pacienţii spitalului din Năsăud. Primarul Mircea Romocea: Lucrurile au început să se mişte
- Stelian Dolha, la Sângeorz Băi: Sunt lucrări în plină desfășurare în acest oraș-stațiune readus la viață
Comentarii
Cine semnează articolul? Aşa din curiozitate.
Pai cititi după titlu ca e semnat articolul !
Îmi place că aţi corectat.
Adaugă comentariu nou