Gabriel Lazany: Vom reda stadionul "Jean Pădureanu" tuturor bistrițenilor
În context, președintele Consiliului Județan Bistrița-Năsăud a menționat că stadionul va rămâne cu destinația clară de activități sportive, nu vor apărea blocuri, așa cum s-ar insinua. În schimb, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a reactualizat documentațiile pentru construirea unui nou stadion, lângă TerapLast Arena. Este un stadion de 4 stele UEFA, cu circa 10.875 de locuri.
“Avem capacitatea să manageriem proiecte majore pentru Bistrița, un exemplu este Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, 170 de milioane de euro. Avem capacitatea, suntem interesați de cetățeni și eu sper ca pentru prima dată în istoria acestui municipiu, Primăria Bistrița să vină alături de Consiliul Județean în două domenii cheie, în sport și în sănătate, unde Primăria Bistrița n-a investit nimic”, a mai spus președintele Radu Moldovan.
Citiţi şi:
- Vineri, 1 iulie, pe stadionul "Jean Pădureanu", vino să celebrezi, alături de nume mari ale fotbalului, Centenarul Gloriei Bistriţa!
- Gabriel Lazany: Vom reda strălucirea Stadionului Jean Pădureanu
- Băieţii din familia Cosma... la meci
- Încep negocierile pentru cumpărarea stadionului "Jean Pădureanu". Ioan Turc: Sunt optimist!
- Ce se întâmplă cu Sala Polivalentă și stadionul "Jean Pădureanu"
Comentarii
Se pare că în ultimul timp PSD-istii bistriteni cu pretentenţii de a candida la functia de primar al municipiului au fixul lor idiot si anume că au pus gând rău stadionului "Jean Pădureanu". Astfel, încă din anul 2019, pădurarul Cristian Niculae în calitate de viceprimar si candidat din partea PSD la Primăria Bistriţa propunea demolarea Stadionului Jean Pădureanu și pe locul lui să fie extinsă suprafața parcului , ceea ce a stârnit numeroase reactii de indignare din partea bistritenilor. Cei mai multi iubitori ai fotbalului consideră stadionul "Jean Pădureanu" ca făcând parte din istoria orasului fiind un loc de suflet al bistritenilor, unde echipa "Gloria Bistriţa" a realizat cele mai mari performanţe sub conducerea lui Jean Pădureanu. Aici au jucat echipe mari din fotbalul mondial precum Fiorentina, Atletico Madrid, Real saragosa, OSC Lille, Groningen, etc.)
Pe de altă parte, în toate orasele mari stadionul se află în apropiere de zona centrală , astfel încât oamenii să se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo ( vezi: National Arena din Bucuresti, Cluj Arena sau Ion Oblemenco din Craiova, reconstruite pe locul vechilor stadioane). De asemenea, trebuie spus că odată cu lucrările la instalatia de nocturnă dată in folosinta in 2009, a fost refacută suprafata de joc la terenul central, aceasta fiind in prezent la standarde europene. Gazonul terenului central dispune de o instalatie de irigat automatizată, de o instalatie de incălzire modernă si de un drenaj eficient conform normelor in vigoare. Pentru pregătirea si intretinerea terenurilor clubul Gloria a achizitionat atunci si cele mai moderne utilaje. La tribuna a 2-a au fost modernizate spatiile de sub tribună: vestiare, săli, spatii de refacere, grupuri sanitare, sală de fortă. Spatiile aferente mass-media au fost renovate, ziaristii dispunand de cele mai bune conditii de lucru, inclusiv acces la internet wireless. De asemenea au fost amenajate spatiile de sub peluza est, unde a fost realizată cantină pentru sportivi, dotată cu bucătărie, săli de mese, grupuri sanitare si toate dependintele necesare. Toate acestea s-au facut atunci cand clubul Gloria era pe cai mari in prima ligă fotbalistică . Evident aceste amenajări mai trebuie si intretinute.
Adaugă comentariu nou