Gimnazială 4, 10 paşi spre a fi eco

La Şcoala Gimnazială Nr.4 Bistriţa, s-a declanşat campania de ecologie şi protecţia mediului, reciclarea selectivă a deşeurilor în cadrul proiectului naţional „Şcoala mea verde”!, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare socială din România - “Let-s do it, România”!
Etapele proiectului presupun o campanie de sensibilizare socială prin desfăşurarea unor activităţi educative/ecologice de voluntariat, desfăşurarea unor activităţi de colectare selectivă a deşeurilor şi în ultima etapă, desfăşurarea unor activităţi de educare civică ECO a elevilor, comunităţii şi părinţilor. Acest proiect se adresează unităţilor de învăţământ a căror clădire necesită consolidare şi reprezintă o direcţie de acţiune pentru copii şi pentru şcolile acestora. Finalitatea benefică si ideală a acestui proiect ar fi obţinerea unei renovări a şcolii!
Campania a debutat cu „Zilele Şcolii Gimnaziale nr. 4 Bistriţa”, cu realizarea unui banner , copii au vizionat un desen animat “Flopi şi apa”, şi un material “Ce înseamnă biodiversitate, metode de economisire a tuturor resurselor, colectare selectivă a deşeurilor. Eco miniparadă a costumelor realizate din materiale reciclabile, 10 Paşi spre a fi eco, concurs “Şi eu sunt ECO-informat”, concurs „Desene pe asfalt” - teme eco, realizarea unor postere, o expoziţie cu jucării realizate din materiale reciclabile. Acum se desfăşoară etapa de colectare selectivă a deşeurilor. Timp de trei zile, elevi, cadre didactice şi părinţi vor colecta selectiv deşeurile. Coordonatorii acestui proiect la nivel de şcoală sunt directoarea Daniela Danea, alături de Andreea Săplăcan, prof. Mariana Bor şi prof. Iuliana Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5