Hramul bisericii de la spitalul năsăudean

Biserica „Chir şi Ioan”, Doctori fără arginţi, făcători de minuni de la Spitalul năsăudean şi-a sărbătorit luni, 31 ianuarie 2011, HRAMUL, adică Legământul Sfânt cu Casa Domnului.

Cu toate că nu este o zi scrisă cu roşu în calendar, deci, este o zi fără glasul clopotelor, preotul paroh GEORGICĂ CIRA a adunat creştinii În număr mare spre a respecta o tradiţie creştină de a crea în ziua hramului un moment de pietate şi venerare, ce are la bază dialogul dintre om şi Dumnezeu. Hramul Sfântului Locaş este un instrument de modelare spirituală a omului.

Prin slujba liturgică specifică evenimentului s-a creat o atmosferă de slăvire a înaintaşilor, a celor care au slujit spitalul de-a lungul anilor, respectiv, foştii directori – George Trifon, Nicolaie Ţârlescu, precum şi medicii: Rebreanu, Moga, Rusu, Someşan, care tratând pe alţii s-au împlinit spiritual.

În semn de amintire, de readucere aminte, preotul a oferit participanţilor pâine şi iconiţe cu însemnele bisericii, după care a trecut prin saloanele spitalului pentru a binecuvânta bolnavii ca un semn al credinţei şi ritualului creştin, dând bolnavilor posibilitatea să se elibereze de nelinişti şi nesiguranţă şi să-şi dobândească liniştea şi pacea.

Deci, la Biserica „Chir şi Ioan” de la Spitalul năsăudean sunt oameni fideli faţă de biserica lui Hristos, oameni cu credinţă în ideal, cu credinţă în Dumnezeu ce a dat forţă înaintaşilor ce s-au jertfit pentru atingerea unor scopuri exprimate prin modele exemplare ale stilurilor de viaţă, modelele de reflecţie asupra lumii şi vieţii, asupra destinului omului în lumea pământească.

Iertarea este o şansă a echilibrării şi a mărturisirii în actul spovedaniei ce duce la eliberarea de suferinţe, la întărirea convingerilor şi a credinţei religioase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5