Inspectoratul de Construcţii Bistriţa-Năsăud devine compartiment
Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea OG nr. 63/2001 privind înfiinţarea Inspectoratului de Stat în Construcţii – I.S.C. Prin prezentul act normativ se are în vedere înfiinţarea direcţiilor regionale în construcţii prin reorganizarea inspectoratelor judeţene în construcţii, pe structura regiunilor de dezvoltare.
Astfel, Direcţia Regională în Construcţii Nord-Vest va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Cluj, Bihor, Bistriţa – Năsăud, Maramureş, Satu – Mare şi Sălaj. Va avea sediul în municipiul Cluj – Napoca şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Bistriţa, Oradea, Baia Mare, Satu Mare şi Zalău.
Măsurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie. Prin aceste măsuri se urmăreşte eficientizarea activităţii inspectoratelor regionale în construcţii, care vor funcţiona cu un aparat de lucru suplu, pe o arie teritorială de competenţă constituită pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale României.
„Inspectoratul de Stat în Construcţii este prima instituţie din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe. Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere. Reorganizarea urmează linia promovată de Guvernul României de raţionalizare a cheltuielilor publice”, precizează ministrul Elena Udrea.
Citiţi şi:
- Reorganizarea începe cu deconcentratele!
- Garda Financiară şi Vama, înghiţite de Fisc
- Primarul Ioan Turc: Prin noua organigramă, se reduc 52 de posturi, din care cinci de director, şi se fac economii, anual, de 3 milioane lei
- Opoziţia, despre reorganizarea teritorială: Se vrea distragerea atenţiei de la adevăratele probleme
- Comisariatele regionale de mediu, desfiinţate. Prim-comisarul Ioan Borş ar putea fi schimbat
Comentarii
Eu cred ca tu ai baut cam mult vin si esti cam turmentat. Habar nu ai de constructii si vorbesti prostii.
Foarte bine, ca stau toata ziua in birou si nu fac nimic, sau cand sunt cautati, toata ziua sunt "pe teren" dupa "interese particulare" si cand mergi la ei cu o anume "autorizare" apoi sa mi te tii baiete... pana nu " dai buna-ziua" asa cum trebuieste... ba n-ai una ba n-ai alta...
In municipiul Bistrita, s-au construit atatea grajduri si cotete pentru porci ,pasari si pentru vite aiurea, fara autorizatie de constructie si fara acordul vecinilor, ca efectiv, crescetorii de animale proveniti de la tara, incet incet "spurca" tot municipiul cu "apucaturile" lor... fara sa-i controleze absolut nimeni: nici de la "disciplina in constructii", nici de la Politia Locala, nici de la mediu nici cei din "Politia sanitar-veterinara"... NIMENI . Atunci ma intreb: ce rost mai au toti acestia, asa... doar sa ia salarii de la stat ? Uitati, in zona unde locuiesc eu, un anume " contaran" ...venit... "dincolo de Nasaud" sa nu-i zic exact... dupa ce si-a facut o casa pentru familia sa, si-a "trantit" un grajd fara nici o autorizatie de constructie si fara sa respecte nici o regula de constructie, de igiena si de protectie a mediului si ne "spurca" cu dejectiile de animale si mirosurile insuportabile in zona si desi s-au facut sesizari scrise, au venit... au constatat faptul ca "asa este"... si ... au plecat, fara sa ia nici o masura legala impotriva "intrusului cu aceste apucaturi imputite".
Eu cred ca nu "restructurarea" lor este necesara ci desfiintarea definitiva, de aceasta problema sa se ocupe doar Primaria, pentru ca este suficient. Stiti povestea cu "prea multe moase"... si copilul este "scapat pe jos"...
Adaugă comentariu nou