Primarul Ioan Turc: Prin noua organigramă, se reduc 52 de posturi, din care cinci de director, şi se fac economii, anual, de 3 milioane lei

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele repere din noua organigramă a administraţiei municipale, proiectele de hotărâri urmând să fie astăzi dezbătute în şedinţa Consiliului Local.

         „Scopul urmărit este  de a eficientiza activitatea, de a asigura transparenţa, de a răspunde nevoilor şi aşteptărilor cetăţenilor municipiului Bistriţa, de a atinge noi standarde de performanţă, de a rezolva cât mai prompt, mai corect şi mai bine problemele comunităţii. Departamentele esenţiale, respectiv cele care vor asigura implementarea programului strategic propus, se vor constitui în structuri funcţionale de nivel superior, adică direcţii. Departamentele suport care vor asigura consiliere economică, juridică şi cea aferentă bunei gestionări a resurselor umane se vor stabili la nivel de direcţie, serviciu sau birou”, a precizat primarul Ioan Turc.

         Potrivit acestuia, resursa umană se va aloca preponderent spre compartimentele funcţionale care desfăşoară activităţi precum planificarea investiţiilor publice, monitorizarea serviciilor publice, amenajarea teritoriului şi urbanism, administrarea domeniului public şi privat. „Prin noua structură s-a redus un număr de 52 de posturi. Astfel, au diminuate cu 4 numărul de posturi de director – director la Poliţia Locală, Administrare Pieţe, Direcţia Municipală de Sănătate şi Educaţie/Turism.  De asemenea, a fost eliminată poziţia  de director adjunct în cadrul Poliţiei Locale. Au fost diminuate 47 de posturi de execuţii, dintre care 21 bugetate şi 26 nebugetate care provin din fosta Direcţie Municipală de Sănătate. De asemenea, s-a suplimentat cu 1 postul de şef serviciu şi cu 2 numărul de posturi de şefi birou. Per total, numărul de posturi de conducere s-a redus cu două. Impactul bugetar, în urma reorganizării şi a eliminării unor posturi bugetate este de circa 3 milioane lei anual. Aceşti bani vor merge către secţiunea de dezvoltare”, a explicat primarul Turc.

         Primarul Bistriţei a menţionat că nu a propus disponibilizări, plecând de la două considerente. În primul rând, bugetul general al municipiului Bistriţa a crescut, la capitolul venituri, cu 53%, la 529.206 mii lei, iar la secţiunea Dezvoltare, faţă de 2022, 147%, la 2071.361 mii lei. Al doilea considerent se referă la faptul că Guvernul a anunţat că este în lucru un act normativ pentru reducerea cheltuielilor, una din propuneri fiind „îngheţarea concursurilor”, inclusiv pentru autorităţile locale.

         Din 1149 posturi câte sunt în prezent la Primăria Bistriţa, în urma reorganizării vor rămâne 1097, însă nici acestea nu sunt în totalitate ocupate.

         În prezent, Primăria Bistriţa are în derulare concursuri pentru ocuparea a trei posturi la Direcţia de Dezvoltare Durabilă şi a trei posturi la Direcţia Tehnică, în principal dorindu-se angajarea unor ingineri. De asemenea, este în derulare concurs pentru funcţia de director adjunct la Direcţia Economică.

Direcţii şi servicii din cadrul Primăriei Bistriţa

1. Secretarul general al Primăriei Bistriţa va funcţiona cu trei compartimente în subordine –Monitorul Oficial local, Pregătirea documentelor şi Registrul Agricol

2. Direcţia juridică, resurse umane, achiziţii publice va cuprinde Serviciul juridic, Evidenţă documente, Biroul Managementului resurselor umane şi Serviciul Achiziţii publice, Compartimentul Autoritate tutelară, Compartimentul revendicări imobiliare şi Compartimentul proiectul de hotărâri de domeniu public şi privat.

3. Arhitectul şef – Serviciul Urbanism, Serviciul Strategii urbane cu trei compartimente nou înfiinţate – Compartiment Acorduri şi Avize, Compartimentul Dezvoltare urbană şi Compartimentul Monumente

4. Direcţia Dezvoltare Durabilă 2030 (fosta Direcţie de Integrare Europeană) – Serviciul Managementul Proiectelor cu finanţare externă, Compartimentul Mediu şi schimbări climatice, Compartimentul Implementare proiecte cu fonduri externe nerambursabile şi Compartimentul Mediul de afaceri şi societate civilă

5 .Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Inovare – Serviciul Relaţii publice, comunicare, Compartimentul Tehnologia informaţiei (cu Compartimentul GIS, Compartimentul Arhiva electronică şi Retrodigitalizare)

6. Serviciul Politici publice, Educaţie, Tineret, Sport şi Turism – Biroul Sport-Turism, cu Compartimentul Agrement şi Centru de Informare Turistică, şi Biroul Educaţie-Tineret cu Centru pentru Diaspora şi Centru Comunitar pentru Tineret.

7. Serviciul Poliţia Locală, în aparatul de specialitate al primarului – Biroul Siguranţă stradală, evidenţa persoanelor (Compartimentul monitorizare-salubrizare, Biroul Siguranţă Publică (Compartimentul Circulaţie, patrulare şcolară şi Compartimentul pază şi dispecerat), Biroul de control comercial şi disciplină în construcţii.

8. Direcţia Economică – Serviciul financiar-contabil, Compartiment buget, Serviciu constatare şi impunere, Executări creanţe etc.

9. Direcţia Patrimoniu  - Serviciul de administrare domeniul public şi privat, Compartiment administrare fond locativ, Compartiment Cadastru

10. Serviciul audit public intern

11. Serviciul de Protecţia civilă şi voluntariat pentru situaţii de urgenţă

12. Serviciul Monitorizare Servicii publice

13. Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor

14. Direcţia de Infrastructură şi Servicii Publice (reorganizarea Direcţie de Servicii Publice şi a Direcţiei de Administrare a Pieţelor)

15. Direcţia de Asistenţă Socială include Serviciul Municipal de Sănătate, pe lângă compartimentele existente

16. Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5