Instalarea și înlocuirea broaștelor de uși: sfaturi utile pentru meșteri
Schimbarea încuietorii ușii este o modalitate excelentă de a asigura securitatea casei tale. De aceea, odată ce ai găsit un model de broască de ușă perfectă pentru nevoile tale, adevărata provocare poate fi instalarea ei.
Dacă te pricepi să faci asta pe cont propriu și ești un adevărat meșter bun la toate în locuința ta, iată câteva sfaturi utile pentru instalarea și înlocuirea acesteia.
Necesitatea schimbării broaștei de ușă
De obicei, necesitatea de a schimba o broască de ușă apare în situații precum:
-
Cea veche s-a deteriorat;
-
Ai pierdut cheile de la actuala încuietoare;
-
Dorești mai multă siguranță pentru locuința ta, deci o broască mai performantă;
-
Te-ai mutat într-o locuință nouă și există copii ale cheii tale în posesia unor persoane străine.
Indiferent cu care dintre aceste situații te identifici, primul pas este găsirea unei broaște care să se potrivească perfect cu modelul tău de ușă. Poți parcurge culoarele magazinelor de specialitate pentru a alege sau poți comanda broaște pentru uși online de pe meesenburg.ro.
Totodată, foarte important este să ții cont de cel mai important factor: siguranța pe care ți-o oferă. Cere sfatul unui lăcătuș cu experiență sau unui specialist cu privire la cea mai sigură încuietoare pentru tipul tău ușă. Există o serie de opțiuni de încuietori de înaltă securitate pentru ușile din lemn, metal, PVC sau din materiale compozite.
Instalarea broaștei de ușă
Foarte important este ca noua broască să aibă aceeași dimensiune cu cea pe care o înlocuiești. Pentru mai multă precizie, ai putea scoate mai întâi încuietoarea veche, astfel încât să obții o măsurătoare exactă a amprentei broaștei.
Totodată, trebuie să ai în vedere și unele operațiuni secundare. De exemplu, schimbarea broaștei necesită și abilități de tâmplărie? Vei avea nevoie de mașini de șlefuit sau de un strat suplimentar de vopsea ori de lac? Înlocuirea unei încuietori în cazul unei uși de lemn poate avea nevoie și de operațiuni de finisare și cosmetizare. Asigură-te că ai materialele potrivite pentru asta.
În continuare, este important să urmezi o serie de pași standard:
-
Vei avea nevoie de o serie de instrumente simple, precum un burghiu mic (în cazul în care nu există găuri sau trebuie să faci găuri noi pentru a se potrivi cu noul tip de încuietoare) o șurubelniță de dimensiuni potrivite pentru capul șuruburilor de montare, un creion și o riglă;
-
Marchează poziția punctelor de fixare a broaștei pentru o precizie ridicată a montării;
-
Folosește numai șuruburi și elemente de fixare furnizate sau recomandate de producător, în cazul în care kitul cumpărat nu le include;
-
Scoate cu grijă vechea broască și plăcuța din tocul ușii;
-
Introdu apoi toate piesele noi în ordinea: zăvorul, încuietoarea, broasca, plăcuța. Fixează totul cu șuruburile puse la dispoziție;
-
Testează noua încuietoare pentru a vedea dacă funcționează perfect. Dacă ți se pare că procesul încuierii ușii este dificil, înseamnă că există un mic decalaj între elemente din cauza unor erori de montare.
Așadar, odată ce ai ales o încuietoare de calitate și durabilă, care nu este ușor de spart, următoarea etapă decisivă pentru a spori securitatea casei tale este instalarea corectă. Nu uita că unele modele de broaște pot avea cerințe suplimentare de montare, așa că este indicat să verifici întotdeauna instrucțiunile producătorului.
Adaugă comentariu nou