(Interviu) Dascăl de 10 ! Daniela Şimon de la Andrei Mureşanu: Dumnezeu întotdeauna răsplătește munca și perseverența!

Lenuţa Daniela Şimon de la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu – profesor pentru învăţământul primar a obţinut 10 la examenul de definitivat! Cotidianul Răsunetul o felicită, iar cititorilor le prezintă gândurile unui dascăl de nota 10 !

 -De ce profesia de dascăl ?

-Am ales profesia de dascăl, pot spune, din multe considerente, însă dintre cele mai importante ar fi faptul ca imi place să lucrez cu copiii, să le ascult părerile și, de ce nu, să învăț de la ei.

- Cum a fost concursul, care este reţeta succesului ?

 -Concursul a fost pe măsura așteptărilor, multe emoții, fiind și prima mea experiență în cadrul acestuia! Cel mai reprezentativ cuvânt pentru a defini rețeta succesului, după părerea mea, este cuvântul "muncă"! Dumnezeu întotdeauna răsplătește munca și perseverența!

- Eşti titulară ?

 -Încă nu sunt titulară, anul acesta am susținut și examenul de titularizare. Nădăjduiesc să obțin și acel statut în acest an.

-Cum ai defini şcoala de azi ?

-Școala de azi...o adevărată provocare (în sensul bun al cuvântului), atât pentru cadrele didactice, cât și pentru copii și părinți, de ce nu.

-Dar generaţiile actuale de copii?

 -Diferența dintre generațiile de copii este un fenomen cunoscut din toate timpurile. Ar fi o problemă, cred eu, să nu existe diferențe de la o generație la alta. Prin urmare, și generația actuală vine cu noutățile ei. Sunt copii isteți, dezinvolți, cu spirit liber și nonconformist. Important este ca noi, dascălii, în special, să reliefăm aceste aspecte, nu să le îngrădim, să-i motivăm, iar prin munca la clasă să scoate la suprafață ce e mai bun.

-O deviză după care te ghidezi în viaţă.

-Deviza mea este "Nimic fără Dumnezeu"!

-Un mesaj pentru colegii profesori.

-Dragi colegi, după cum bine știm, "Dar din dar se face rai"...lucrați cu copiii ca de la suflet la suflet! Vacanță frumoasă!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]